Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τιάγκο Ντάντας, ο ΠΑΟΚ πήρε δύσκολη νίκη επί του αξιόμαχου Λεβαδειακού με 3-2 στην Τούμπα.

Αν και δυσκολότερα από ό,τι αναμενόταν, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 του Λεβαδειακού στο γήπεδο της Τούμπας, σε αναμέτρηση για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με δύο γκολ ο Τιάγκο Ντάντας (10′, 45’+4′) ενω το τρίτο σημείωσε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (61′). Για τους αξιόμαχους Βοιωτούς ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 ο Τιερί Μουτίνιο (15′ πέν.), με τον Τριαντάφυλλο Τσάπρα (66′) να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Η εξέλιξη του αγώνα
Α’ Ημίχρονο

Παρά τις αρκετές αλλαγές, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στα 80 δευτερόλεπτα, έπειτα από ωραίο συνδυασμό στα αριστερά, ο Ράφα Σοάρες έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Ντάντας πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Στέφαν Στογιάνοβιτς.

Ο Πορτογάλος μέσος, όμως, δε λάθεψε με το δεξί στο 10′. Προηγήθηκε ωραία κάθετη πάσα του Γιάννη Κάργα στον Κάλεντ Νάρεϊ και γύρισμα πάρε-βάλε του πρώην άσου της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Η χαρά των “ασπρόμαυρων” δεν κράτησε πολύ. Σχεδόν με τη σέντρα, ο Καζένγκα Λούα Λούα “τσίμπησε” την μπάλα προ του Κάργα και μπαίνοντας ανατράπηκε από τον Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Μετά και τη συμβολή του VAR, ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Μουτίνιο να ισοφαρίζει στο 15′. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς η συρτή σέντρα-σουτ του Λούα Λούα σταμάτησε στη ρίζα της δεξιάς δοκού του σαστισμένου Κοτάρσκι.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έληγε ισόπαλο, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναγιώτης-Μάριος Βήχος έδιωξε άτσαλα μια ακίνδυνη σέντρα κι ο Ντάντας με αριστερό σουτ στην κίνηση έκανε το 2-1.

Β’ Ημίχρονο

Απελευθερωμένος από το άγχος ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος. Στο 50′ από ωραία ενέργεια και παράλληλο γύρισμα του Νάρεϊ, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αστόχησε απελπιστικά με την εστία στο έλεός του.

Άστοχες ήταν κι οι προσπάθειες των Νάρεϊ (51′) και Νέλσον Ολιβέιρα (54′), αλλά στο 61′ ήρθε το 3-1. Στο τρίτο διαδοχικό κόρνερ που εκτέλεσε ο Νάρεϊ, ο Κάργας πήρε την πρώτη κεφαλιά κι από κοντά ο Κουλιεράκης την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Λεβαδειακός, πάντως, δεν τα παράτησε. Και στο 66′ μείωσε σε 3-2, όταν στο σουτ του Τσάπρα η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και ξεγέλασε τον Κοτάρσκι.

Όχι μόνο αυτό… Στο 77′ ο Γιόνας Τορό έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, πρόλαβε την έξοδο του Κοτάρσκι αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.
Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο 84′, με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ να πλασάρει στα χέρια του Κροάτη τερματοφύλακα.

Δυο λεπτά αργότερα ο Ολιβέιρα αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Στογιάνοβιτς, διατηρώντας ως το φινάλε την αγωνία. Το 3-2 παρέμεινε ως το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει και πάλι τρίτος μαζί με τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες την προσεχή Κυριακή.

Ο Λεβαδειακός, από την άλλη, παραμένει εγκλωβισμένος στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι. Σάστρε (79′ Βιεϊρίνια/90’+3′ Νάσμπεργκ). Κάργας. Κουλιεράκης. Ράφα Σοάρες. Σβαμπ (81′ Φιλίπε Σοάρες). Ντάντας. Νάρεϊ (72′ Α. Ζίβκοβιτς). Κωνσταντέλιας (80′ Μπίσεσβαρ). Τάισον. Ολιβέιρα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Βήχος (78′ Συμελίδης), Μεχία (79′ Σακό), Νταμπό (67′ Γερεμέγεφ), Τσάπρας, Παναγιώτου, Μουτίνιο, Λούα Λούα (56′ Τορό), Νίκας.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-2. ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-2