Στα χέρια του Νόβακ Τζόκοβιτς για 10η φορά σε ισάριθμους τελικούς κατέληξε το Australian Open - Επικράτησε με 3-0 του Στέφανου Τσιτσιπά.

Το 10ο του τρόπαιο στο Australian Open σε 10 τελικούς κατέκτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος «Θεός» του τένις επικράτησε του δικού μας, Στέφανου Τσιτσιπά, με 3-0 σετ. Έφτασε, έτσι, τα 22 Grand Slams, ισοφάρισε τον Ραφαέλ Ναδάλ και πάει στο Ρολάντ Γκαρός για τη μάχη της κορυφής.

Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε νωχελικά το παιχνίδι, έχασε το πρώτο σετ και έδωσε στον Τζόκοβιτς τα ηνία του αγώνα από νωρίς. Στα επόμενα δύο σετ διατήρησε το παιχνίδι του σε υψηλά επίπεδα αλλά ο Σέρβος αστέρας δεν επηρεάστηκε. Έμεινε προσηλωμένος στον ρυθμό και τα κατέκτησε στις λεπτομέρειες φτάνοντας στο 3-0. 

Το πρώτο σετ

Ο «Νόλε» σέρβιρε πρώτος στο ματς και πήρε με άνεση το game και το προβάδισμα, ενώ λίγο έλιψε να «σπάσει» το σερβίς του Τσιτσιπά. Ομως ο Ελληνας πρωταθλητής, διατήρησε την ψυχραιμία του και αφού «έσβησε» δύο break points, ισοφάρισε σε 1-1, αλλά η «απάντηση» του Σέρβου ήταν άμεση και χωρίς να χάσει πόντο, προηγήθηκε με 2-1.

Και αυτό που δεν κατάφερε ο Τζόκοβιτς στο δεύτερο game, το πέτυχε στο τέταρτο, καθώς έκανε το break και απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα, προηγούμενος με 3-1. Διατηρώντας το σερβίς του, αμέσως μετά, ο «Νόλε», έφθασε στο 4-1, ενώ ο «Στεφ» κατάφερε με δυσκολία να μειώσει σε 4-2.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Σέρβος άσος, πήρε και πάλι το σερβίς και χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα, έφθασε μία «ανάσα» από την κατάκτηση του σετ (5-2). Στην συνέχεια, ο Τσιτσιπάς, σέρβιρε για να παραμείνει «ζωντανός» στην διεκδίκηση του πρώτου σετ και τα κατάφερε εύκολα, μειώνοντας σε 5-3.

Οι μπάλες, πέρασαν εκ νέου στα χέρια του 35χρονου θρύλου του παγκοσμίου τένις, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την εμπειρία του και πήρε το πρώτο σετ με 6-3, μετά από μόλις 36 λεπτά αγώνα.

Το δεύτερο σετ

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε και προηγήθηκε με 1-0, αλλά ο Τζόκοβιτς «απάντησε» άμεσα και ισοφάρισε. Στο τρίτο game «εμφανίσθηκε» ο… γνωστός Τσιτσιπάς στο κορτ, καθώς έδειξε να «ξυπνά» αγωνιστικά και χωρίς να χάσει πόντο, προηγήθηκε με 2-1.

Στην συνέχεια, οι δύο τενίστες, διατήρησαν το σερβίς τους με τον 24χρονο Ελληνα να προηγείται 3-2 και τον Σέρβο να ισοφαρίζει σε 3-3. Στο έβδομο game και σε μία προσπάθεια να αποκρούσει το κτύπημα του Τσιτσιπά, ο Τζόκοβιτς έπεσε στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Σε ένα φαινομενικά εύκολο κτύπημα πάνω στον φιλέ, ο «Tsitsifast» έδρασε βεβιασμένα και ο «Νόλε» ισοφάρισε σε 40-40.

Ομως ο Στέφανος αντέδρασε και διατήρησε το σερβίς του (4-3), κρατώντας στο ακέραιο την αγωνία για την συνέχεια. Η αγωνιστική ανάκαμψη του Τσιτσιπά, δεν «εξαργυρώθηκε», καθώς ο Σέρβος κατάφερε με υπερπροσπάθεια να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει εκ νέου (4-4).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Παρά την αντίδραση του Τζόκοβιτς (από 40-0 σε 40-30), ο νεαρός Ελληνας διατήρησε το σερβίς του (5-4) «υποχρεώνοντας» τον Σέρβο να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ. Μετά από ένα game «θρίλερ», όπου ο «Tsitsifast» έφθασε σε set point, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να ισοφαρίσει σε 5-5. Με… συνοπτικές διαδικασίες και ένα «καθαρό» game, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 6-5, «μεταφέροντας» το άγχος στην πλευρά του Τζόκοβιτς.

Ωστόσο, ο Σέρβος ανταποκρίθηκε στο… βάρος και -έστω και δύσκολα- έστειλε το σετ στο tie break. Εκεί, παρά το mini break του «Νόλε», ο Τσιτσιπάς «απάντησε» σε 1-1, με τον Τζόκοβιτς να κρατά το σερβίς του και να προηγείται με 2-1. Σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο, η εμπειρία του Σέρβου, αποδείχθηκε καταλυτική, καθώς με δύο διαδοχικούς πόντους, προηγήθηκε με 4-1.

Ομως ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και με break, αλλά και διαδοχικούς πόντους, μείωσε σε 4-3 και ισοφάρισε σε 4-4. Ο Τζόκοβιτς, είχε και πάλι… απάντηση, με αποτέλεσμα να πάρει ξανά προβάδισμα (5-4) και να φθάσει στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 7-4, μετά από μία ώρα και δέκα λεπτά.

Το τρίτο σετ

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε πιο αποφασισμένος, κάνοντας αμέσως μπρέικ στο σερβίς του «Νόλε». Πριν, όμως, πάρει τα πάνω του, ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε σε 1-1, σπάζοντας κι εκείνος το σερβίς του Έλληνα τενίστα.

Ο «Tsitsifast» κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Τζόκοβιτς όταν είχε εκείνος τις μπάλες στα χέρια, παίρνοντας με love τα επόμενα σερβίς του (5ο,7ο,9ο, 11ο game).

Το σετ έφτασε στο τάι μπρέικ για ακόμα μία φορά και ο Τζόκοβιτς έδειξε τα δόντια του αφού προηγήθηκε με 5-0 εύκολα. Μοιραία, και έχοντας καταφέρει απλά να δυσκολέψει το έργο του «Νόλε», ο Τσιτσιπάς παραδόθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου του και ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε ακόμα ένα Australian Open.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!