Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς: Ένα ματς μεγαλύτερο και δυσκολότερο απ' όσο φαντάζεται κανείς με έπαθλο κάτι παραπάνω από το Australian Open.

Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς αναμέτρηση Νο13! Θα είναι άραγε γούρικη για τον Στέφανο; Είναι η 8η σε σκληρή επιφάνεια και η δεύτερη σε τελικό Grand Slam μετά το Ρολάντ Γκαρός του 2021. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει 2 νίκες και τις 2 σε σκληρή επιφάνεια αλλά οι τελευταίες 9 ήταν για τον Σέρβο που δείχνει να του έχει πάρει τον αέρα!

Δεν είναι όμως μόνο ο αέρας που έχει πάρει ο Νόβακ. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που η ρακέτα του Τσιτσιπά θα είναι λίγο πιο βαριά την Κυριακή.

Το βάρος της πρώτης φοράς

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά σε τελικό αλλά πάντα ο παρθενικός τίτλος είναι πιο δύσκολος! Το κατάφερε ο Άλκαραθ αλλά απέναντι σε έναν πρωτάρη επίσης, τον Ρουντ. Το είχε καταφέρει και ο Τιμ στο παρελθόν αλλά πάλι απέναντι σε πρωτάρη, τον Ζβέρεφ. Κανένας νέος δεν έχει καταφέρει να στερήσει στους big-3 τίτλο Grand Slam σε τελικό τα τελευταία χρόνια. Τρανό παράδειγμα ο τελικός που αναφέρθηκε πριν στο Ρόλαντ Γκαρός που ο Τσιτσιπάς ήταν μπροστά με 2-0 σετ και τελικά έχασε τον τίτλο.

Το βάρος της απόδειξης

Κάποτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιζε χωρίς μα χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Ήταν νέος, χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη και δεν υπήρχαν απαιτήσεις παρά μόνο προσδοκίες. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει το βάρος να αποδείξει την αξία του. Ο Αλκαραθ που ήδη είναι ανταγωνιστής του είναι στο Νο1 και έχει ήδη ένα Grand Slam. Ο Στέφανος πρέπει να τον ισοφαρίσει για να αποδείξει ότι είναι παίκτης που ήρθε όντως να αντικαταστήσει επάξια την παλιά επιτυχημένη γενιά. Τζόκοβιτς-Τσιτσιπας

Το βάρος του Νο1

Στα παραπάνω προσθέστε το ότι όποιος κερδίσει τον τελικό θα πάει και στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Τζόκοβιτς έχει δώσει πολλούς τέτοιους αγώνες ενώ ο Στέφανος δίνει τον πρώτο σχετικό! Για πρώτη φορά μια μόνο νίκη θα τον στείλει στην κορυφή της λίστας της ΑΤΡ. 

Η προσήλωση του Νολε

Ο Τζόκοβιτς παίζει όλο το τουρνουά και δείχνει πως έχει μόνο έναν στόχο, το 22ο Grand Slam, να ισοφαρίσει τον Ναδάλ και να μπορεί να τον ξεπεράσει αργότερα. Υπήρχαν στιγμές στις αναμετρήσεις του που έδειχνε απλώς να θέλει να τελειώσει το ματς νωρίτερα για να έχει χρόνο ξεκούρασης. Το έδειχνε και το έκανε σαν να έπαιζε μόνος του, σαν σε προπόνηση. Τζόκοβιτς-Τσιτσιπας

Αίνιγμα ο τραυματισμός του Σέρβου

Είναι γνωστό πως ο Τζόκοβιτς ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον δικέφαλο μηριαίο. Παίζει με δεμένο πόδι και έχει δείξει πως έχει ενοχλήσεις αρκετές φορές στις αναμετρήσεις του. Κακά τα ψέματα, όμως, για να έφτασε ως τον τελικό σημαίνει πως αυτό θα παίξει ελάχιστο ρόλο στην έκβαση του τελικού. Όσες φορές έδειξε ότι πονά, επέστρεψε δυνατότερος στο κορτ. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αν ο Στέφανος τον κουράσει με εξαντλητικά ράλι αλλά ίσως ακόμα και αυτό να μην επηρεάσει. Τζόκοβιτς-Τσιτσιπας

Πλάνο και συγκέντρωση

Προφανώς και ο Έλληνας πρωταθλητής έχει πιθανότητες για τον τελικό της Παρασκευής. Είναι ένας άκρως υπολογίσιμος αντίπαλος αλλά θα πρέπει να τα κάνει όλα σωστά. Να μείνει πιστός στο πλάνο του, να μην το βάλει κάτω από τυχόν λάθη και να μην αφήσει τον ενθουσιασμό να τον επηρεάσει αν βρεθεί μπροστά στο σκορ, όπως έγινε στο Παρίσι. Το ματς με τέτοιους αντιπάλους τελειώνει μετά τον τελευταίο πόντο και ο Τζόκοβιτς έχει μάστερ στις ανατροπές. Δήλωσε μάλιστα πως του αρέσει ότι έχει περάσει στο μυαλό των αντιπάλων του η ιδέα πως μπορεί να χάσουν παρόλο που είναι μπροστά στο σκορ. Τέλος, θα πρέπει να μην επηρεαστεί από ιατρικό ταιμ αουτ του Σέρβου και να μην πιστέψει πως θα έχει το πάνω χέρι εξ αιτίας του τραυματισμού του αντιπάλου του. 

Ίσως τη Δευτέρα η κορυφή του παγκόσμιου τένις να είναι ελληνική, καλή επιτυχία!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!