Ερυθρός Αστέρας: Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την σκέψη απόσυρσης από την τελική φάση του εγχώριου κυπέλλου.

Με ανακοίνωσή του σήμερα, Τρίτη (24/1), ο Ερυθρός Αστέρας ενημέρωσε πως δεν θα στείλει εκπροσώπους στην κλήρωση του final-8 του Κυπέλλου Σερβίας και πως μέσα στο επόμενο διάστημα η διοίκηση θα αποφανθεί για το αν θα συμμετάσχει στην καταληκτική φάση του θεσμού, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις Νις, το τετραήμερο 15-18 Φεβρουαρίου. Επιπρόσθετα, ο Ερυθρός Αστέρας ζητά την τιμωρία της Παρτιζάν για το γεγονός πως αποσύρθηκε από τους περυσινούς ημιτελικούς του πρωταθλήματος.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Ερυθρός Αστέρας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Ερυθρός Αστέρας, με αυτή την κίνηση, ξεκάθαρα (χωρίς την πρόθεση να μειώσει την επιτυχία των υπόλοιπων έξι συλλόγων που άξιζαν να συμμετάσχουν σε αυτό το τουρνουά) προειδοποιεί και καλεί την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Σερβίας για τελευταία φορά να τηρήσει το καταστατικό της, να επιστρέψει το σερβικό μπάσκετ στο νομικό πλαίσιο, και να επιβάλει επιτέλους επαρκή τιμωρία στην ΚΚ Παρτιζάν για το πιο σοβαρό δυνατό παράπτωμα, όταν αποσύρθηκε στο τέλος του σερβικού πρωταθλήματος τον Ιούνιο του 2022 – χωρίς καμία έγκυρη εξήγηση.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Επτά μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που το σερβικό πρωτάθλημα και το φινάλε του αμαυρώθηκαν με απόφαση ενός συλλόγου. Οι κανόνες είναι σαφείς, αλλά δεν εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με το λαϊκό «όλοι παριστάνουν τους τρελούς» ο Ερυθρός Αστέρας θα έπρεπε να δεχτεί αυτή τη σιωπή και να “νομιμοποιήσει” την αυθαιρεσία κάποιου, σαν να μην έγινε τίποτα;

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ένας εθνικός σύλλογος, ένας σύλλογος που ιδρύθηκε σε αυτή τη χώρα, με εκατομμύρια οπαδούς και φορολογούμενους αυτής της χώρας, και δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά σε αυτήν την προσπάθεια ταπείνωσης του εθνικού πρωταθλήματος της Δημοκρατίας της Σερβίας».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!