Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη και την πρόκριση επί του Γιάνικ Σίνερ και πετάει στους «8» του Australian Open.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Γιάνικ Σίνερ στους «16» του Australian Open, σε μία μάχη που διήρκησε τέσσερις ώρες και δύο λεπτά. Ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε μέχρι και με 2-0 σετ, αλλά επέτρεψε στον αντίπαλό του να επιστρέψει και να τον ισοφαρίσει. Στο πέμπτο, κρίσιμο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τον εαυτό του ξανά και πήρε το εισιτήριο για τους «8».

Στο πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε εξ αρχής τις διαθέσεις του. Έκανε μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ και το υπερασπίστηκε μέχρι το έβδομο, όπου ο Σίνερ έφτασε στο 4-4. Η πίεση έφερε καθαρό μυαλό στον Τσιτσιπά και έφτασε εύκολα στο 6-4 και το 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Σίνερ ήταν πιο προσεκτικός. Κράτησε σταθερά τον Τσιτσιπά στα μέτρα του και απάντησε αμέσως στο break που του έκανε ο Έλληνας στο τρίτο game. Ο Έλληνας τενίστας, ωστόσο, στο 9ο game σταμάτησε τις… ευγένειες και καθάρισε και το δεύτερο σετ με 6-4. 

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η σοβαρότητα του Σίνερ, διατηρήθηκε και στο τρίτο σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προχώρησε σε αρκετά αβίαστα λάθη, του έλειψε η αυτοσυγκέντρωση και ο Ιταλός έφτασε στο 6-3 μειώνοντας σε 2-1 σετ.

Στο τέταρτο σετ, η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε ίδια. Ο Σίνερ είχε το πάνω χέρι στο κορτ, έφτασε νωρίς στο break και διατήρησε το «μαξιλαράκι» του ως και το 10ο game ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο πέμπτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε πως συνέρχεται και έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του στο έκτο game. Ο Σίνερ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά μάταια, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε στο 6-3 και το 3-2 σετ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!