Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι «κανονιέρηδες» δεν... τρόμαξαν από τους φορτσάτους «κόκκινους διαβόλους» και πήραν το ντέρμπι με 3-2.

Σε ένα ντέρμπι με τα όλα του στο «Emirates», η Αρσεναλ έδειξε… μέταλλο πρωταθλήτριας, νίκησε 3-2 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκανε τεράστιο βήμα για να επανέλθει στην κορυφή της Premier League μετά από 19 χρόνια. Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα δεν αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας, έψαξε ως το τέλος το νικητήριο γκολ και το βρήκε στο 90΄ με τον Ενκετιά, διατηρώντας το +5 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι (με ματς λιγότερο) και ανοίγοντας στους 11 βαθμούς τη διαφορά της από τους «μπέμπηδες».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Γιουνάιτεντ αιφνιδίασε και προηγήθηκε στο 17΄ με ωραίο σουτ του Ράσφορντ έξω από την περιοχή, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα (24΄) με κεφαλιά του Ενκετιά, μετά από σέντρα του Τζάκα. Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις, σε αντίθεση με το β΄ μέρος. Ενα καταπληκτικό διαγώνιο σουτ του Σάκα έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στην Αρσεναλ στο 53΄, αλλά έξι λεπτά αργότερα (κι αφού προηγήθηκε μεγάλη επέμβαση του Ράμσντεϊλ σε σουτ του Ράσφορντ) οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν ένα κόρνερ και ισοφάρισαν με κεφαλιά του Λισάντρο Μαρτίνες.

Οι «κανονιέρηδες» ήταν αυτοί που πίεσαν να «σπάσουν» την ισοπαλία και δικαιώθηκαν στο φινάλε. Στο 71΄ το σουτ του Σάκα βρήκε ελάχιστα στον Ερικσεν και σταμάτησε στο δοκάρι του Ντε Χέα, ο οποίος στο 86΄ έκανε τρομερή επέμβαση σε κοντινό σουτ του αμαρκάριστου Ενκετιά στο 86΄. Για να φτάσουμε στο 90΄, όταν ο Ζιντσένκο πάτησε περιοχή από αριστερά και έκανε το γύρισμα, ο Οντεγκααρντ δοκίμασε το σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Ενκετιά από κοντά την έστειλε στα δίχτυα και προκάλεσε «έκρηξη» χαράς στο «Emirates».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!