Βαριά τιμωρία για τη Γιουβέντους, αφού το αθλητικό δικαστήριο αποφάσισε την αφαίρεση 15 βαθμών για την υπόθεση Plusvalenza.

«Θανατηφόρος» υπήρξε ο πέλεκυς της ιταλικής Δικαιοσύνης για τη Γιουβέντους! Το ιταλικό αθλητικό δικαστήριο που ερευνά τις μεταγραφές της επέβαλε ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών στη «Γηραιά Κυρία», ανακοίνωσε απόψε (20/1) η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC).

Με 20 παιχνίδια να απομένουν για τη λήξη της φετινής σεζόν η Γιουβέντους είχε 37 βαθμούς και ήταν τρίτη στη Serie A, 10 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Νάπολι. Οι -15 βαθμοί όμως θα την ωθήσουν στους 22 πόντους κι εκτός των θέσεων που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο ξεπέρασε πολύ τους εννέα βαθμούς που ζήτησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας για το τρέχον πρωτάθλημα κι επέβαλε κυρώσεις στον σύλλογο για την υπόθεση των κεφαλαίων.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Γιουβέντους κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε λογιστικά «τρικ» για να εξωραΐσει τους λογαριασμούς της, προκειμένου να παρακάμψει το οικονομικά δίκαιο παιχνίδι (financial fair play).

Ο σύλλογος είχε αθωωθεί, μαζί με άλλες δέκα ομάδες, σε αυτήν την υπόθεση την άνοιξη του 2022, αλλά το ομοσπονδιακό Εφετείο αποδέχθηκε το αίτημα του ομοσπονδιακού εισαγγελέα να ξανανοίξει την υπόθεση, ενόψει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από τα ιταλικά δικαστήρια που επίσης ερευνούν τους λογαριασμούς του ιταλικού συλλόγου, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της FIGC.

Βαριές ποινές υπήρξαν και για τα στελέχη του προηγούμενου Δ.Σ. της εταιρείας, για τα οποία ζητήθηκε επίσης η επέκτασή της σε UEFA και FIFA: 2,5 χρόνια για τον Παρατίτσι, 2 χρόνια για τους Ανιέλι και Αριβαμπένε, ένας χρόνος συν 4 μήνες για τον Κερουμπίνι και 8 μήνες για τον Νέντβεντ.

Οι υπόλοιποι σύλλογοι αθωώθηκαν, ενώ η Γιουβέντους διατηρεί το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!