WRC - Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2023: Ανταπόκριση από το Μονακό πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ - Τι δηλώνουν τα πληρώματα και οι επικεφαλής των ομάδων

Βρεθήκαμε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο Μόντε-Κάρλο του Μονακό για την έναρξη τόσο του θρυλικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο όσο και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) για το 2023. Είδαμε τις, σε μεγάλο βαθμό, νεοσύστατες ομάδες και μιλήσαμε με τα πληρώματα και τους επικεφαλής των ομάδων γα τη νέα χρονιά και τι περιμένουν από αυτή.

WRC Monte Carlo © Ελένη Χελιώτη

Ο επικεφαλής ομάδας της Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala, είπε πως πλέον τα αυτοκίνητα των τριών ομάδων είναι παρεμφερή σε επιδώσεις και η φετινή χρονιά θα είναι μια πραγματική πρόκληση για όλους. Ο καινούργιος επικεφαλής ομάδας της Hyundai Motorsport, Cyril Abiteboul, ο οποίος έρχεται από τον κόσμο της Formula 1 (ήταν επικεφαλής της Renault F1 Team), μίλησε για τις προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει και όλα αυτά που θα έχει να μάθει τόσο για το αγώνισμα όσο και για την κουλτούρα των αγώνων ράλι.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το δοκιμαστικό Shakedown στο Saint-Agnes και ταχύτερο χρόνο έκανε ο πρωταθλητής του 2022, Kalle Rovanpera (Toyota Yaris). Δεύτερος ήταν ο Thierry Neuville (Hyundai Motorsport), και τρίτος ο Elfyn Evans (Toyota Yaris).

Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2023

Ο αγώνας ξεκινάει επίσημα απόψε με την πρώτη Ειδική Διαδρομή να πραγματοποιείται τη νύχτα, στις Γαλλικές Άλπεις, στο θρυλικό Col de Turini. Ο αγώνας αυτός είναι από τους πιο απαιτητικούς κυρίως λόγω των ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών (χιόνι, πάγος, βροχή, στεγνή άσφαλτος, κτλ, όλα μπορεί κανείς να τα συναντήσει σε μία μόνο Ειδική Διαδρομή…) αλλά απ’ ότι φαίνεται φέτος, και απ’ ότι είπαν τα πληρώματα εχθές, οι καιρικές συνθήκες θα είναι σχετικά ήπιες και έτσι και η επιλογή ελαστικών θα είναι ενδεχομένως πιο εύκολη. 

Μείνετε συντονισμένοι για την εξέλιξη του αγώνα…

Πηγή: AthensVoice.gr

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!