Μετά την περυσινή «μονομαχία» τους για το σκουντέτο, Μίλαν και Ιντερ αναμετρώνται σήμερα, με έπαθλο το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην Ιταλία.

Μετά την περυσινή «μονομαχία» τους για το σκουντέτο, Μίλαν και Ιντερ αναμετρώνται σήμερα (18/1, 20:00), με έπαθλο το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην Ιταλία. Πρόκειται, για τον τελικό του Σούπερ Καπ, που θα φιλοξενηθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. 

Για τους «ροσονέρι», που κατέκτησαν το πρωτάθλημα, ο τελικός αποτελεί μία καλή ευκαιρία για «ανάκαμψη», μετά από δύο απογοητευτικές ισοπαλίες που επέτρεψαν στην Νάπολι να ξεφύγει στην κορυφή της Serie A, αλλά και τον αποκλεισμό από την Τορίνο στο κύπελλο.

«Εξακολουθώ να ανησυχώ, ακόμη και όταν… νικάμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για το Σούπερ Καπ», διαβεβαίωσε ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, λίγο μετά την ισοπαλία στο Λέτσε (2-2), όπου οι παίκτες του ήταν… απόντες στο πρώτο ημίχρονο, όταν βρέθηκαν να χάνουν με 2-0.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Για την Ίντερ, κάτοχο του Κυπέλλου Ιταλίας και του Σούπερ Καπ, το ταξίδι στο Ριάντ είναι μια ευκαιρία για «εκδίκηση», μετά την απώλεια του τίτλου στις λεπτομέρειες.

Γνήσιος «άνθρωπος των τελικών», ο προπονητής των «νερατζούρι», Σιμόνε Ιντζάγκι, έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο για τέταρτη φορά σε τέσσερις προσπάθειες. Σε περίπτωση που το καταφέρει, σε ηλικία μόλις 46 ετών, ο νεαρός τεχνικός θα «πιάσει» στον πίνακα με τους πολυνίκες του θεσμού, τους θρύλους της προπονητικής, Φάμπιο Καπέλο και Μαρτσέλο Λίπι. Σημειώνεται, ότι ο Ιντζάγκι κατέκτησε το Σούπερ Καπ. Δύο φορές με την Λάτσιο (2017 και 2019) και πέρυσι με την Ιντερ.

Στο Σούπερ Καπ, οι δύο «αιώνιοι» από το Μιλάνο έχουν συναντηθεί μόνο μία φορά. Κι αυτή το 2011. Η Μίλαν νίκησε με 2-1, χάρη στο γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ωστόσο, ο Σουηδός δεν θα έχει την ευκαιρία να το ξανακάνει, καθώς είναι τραυματίας.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!