Ο Ντέιβιντ Μόγιες αποκάλυψε πώς του πρότεινε ο Φέργκιουσον τη θέση του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες μίλησε για το πώς ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον του προσέφερε ουσιαστικά τη θέση του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2013. Ο Φέργκιουσον αποφάσισε να τερματίσει μια λαμπρή προπονητική καριέρα μετά από σχεδόν 27 χρόνια στην ηγεσία των Κόκκινων Διαβόλων, αλλά κράτησε την επιλογή του μυστική μέχρι τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν 2012/13.

Μία ημέρα αφότου ο Φέργκιουσον ανακοίνωσε την αποχώρησή του τον Μάιο του 2013, ο τότε προπονητής της Έβερτον Μόγιες ανακοινώθηκε ως διάδοχός του με εξαετές συμβόλαιο. Ωστόσο, άντεξε λιγότερο από μια σεζόν με τους Κόκκινους Διαβόλους πριν απολυθεί λόγω των κακών αποτελεσμάτων.
 
Μιλώντας σε podcast, ο Μόγιες μίλησε εκτενώς για την απίστευτα γρήγορη διαδικασία να αναλάβει τη θέση του προπονητή της Γιουνάιτεντ. Όταν ρωτήθηκε αν αληθεύουν οι φήμες ότι ο Φέργκιουσον ήρθε στο σπίτι του σχετικά με τη δουλειά, ο Μόγιες απάντησε: «Όχι, εκείνος με πήγε στο σπίτι του!» και συνέχισε:
 
«Δεν είχε περάσει πολύς καιρός αφότου έκλεισα τα 50, η γυναίκα μου μου είχε αγοράσει ένα ρολόι και είχαμε περάσει από το Μάντσεστερ για να πάρω ένα ανταλλακτικό. Ήμουν έξω, το τηλέφωνο χτύπησε και ήταν ο Σερ Άλεξ. Είπα “Ω, γαμώτο, είναι ο Σερ Άλεξ στο τηλέφωνο” και σκέφτηκα “θα θέλει έναν από τους παίκτες μου ή εγώ να πάρω έναν από τους παίκτες του”. Με ρώτησε, “πού είσαι;”, του είπα ότι ήμουν στο Μάντσεστερ και μου είπε “έλα στο σπίτι όταν είσαι έτοιμος, εντάξει;”.
Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
»Είπα στη γυναίκα μου, “δεν μπορώ να πάω, φοράω τζιν”, δεν μπορούσα να πάω στον Σερ Άλεξ με ένα τζιν, δεν υπάρχει περίπτωση! Οπότε σκέφτηκα, “τι θα κάνω; Να πάω στα Marks & Spencer’s και να αγοράσω ένα παντελόνι πριν πάω στο σπίτι του;”. Έτσι άφησα τη γυναίκα μου στο εμπορικό κέντρο και πήγα στο σπίτι του Σερ Άλεξ. Πήγα και μου λέει ‘μπες μέσα’. Θυμάμαι είχε πολύ ωραίο σπίτι, έχει ένα υπέροχο δωμάτιο χαλάρωσης στις σκάλες, μου λέει “θέλεις ένα φλιτζάνι τσάι;” και είπα ναι. Και τότε μου είπε “αποσύρομαι και εσύ είσαι ο επόμενος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ”. Χωρίς συνέντευξη, χωρίς να ρωτήσει, χωρίς να μου πει “θα ήθελες να γίνεις;”, μόνο “αποσύρομαι”, και παραλίγο να πέσω κάτω, επειδή προφανώς κανείς δεν ήξερε ότι ο Σερ Άλεξ αποσύρεται. Κανείς δεν το έλεγε και ούτε καν το σκεφτόταν. Και παραλίγο να πέσω κάτω όταν τον άκουσα να το λέει αυτό.
 
«Και είπα κατά κάποιο τρόπο, ‘ναι, εντάξει’. Δεν επρόκειτο να αρνηθώ, ή δεν πίστευα ότι θα έλεγα όχι ή θα μπορούσα καν να ξέρω ότι ήμουν σε θέση να πω όχι. Αυτό ήταν τόσο απλό. Κι έτσι ξεκινήσαμε. Και για να είμαστε δίκαιοι, απέμεναν μόνο τέσσερις εβδομάδες μέχρι το τέλος της σεζόν, ίσως και πέντε εβδομάδες. Είχα λήξει το συμβόλαιό μου με την Έβερτον, ήθελα πραγματικά να τους σεβαστώ. Και στην πραγματικότητα, το επόμενο παιχνίδι μου ήταν εναντίον της Λίβερπουλ. Ήξερα ότι αν παίρναμε ισοπαλία με τη Λίβερπουλ, πιθανότατα θα τερματίζαμε πάνω από αυτήν στο πρωτάθλημα. Ήταν στο Άνφιλντ και πήραμε την ισοπαλία. Τερματίσαμε πάνω από αυτούς. Οπότε δεν είχε καμία επίδραση στην Έβερτον» και πρόσθεσε:

Μόγιες: «Πικράθηκα που δεν μπορούσα να το πω στον ιδιοκτήτη της Έβερτον»

«Συναντήθηκα με τον Ed Woodward την επόμενη μέρα και στη συνέχεια συνάντησα τους Glazers. Έτσι κύλησαν οι τρεις μέρες αφότου βρέθηκα στο σπίτι του Σερ Άλεξ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα ήταν ότι μου είπε ‘δεν μπορείς να πεις σε κανέναν ότι αποσύρομαι, κάνεις δεν ξέρει, πες το στη γυναίκα σου, αλλά σε κανέναν άλλον”. Έτσι δεν μπορώ να το πω στα παιδιά μου, δεν μπορώ να πω στον πατέρα μου ότι θα έπαιρνα τη δουλειά.
 
»Όταν κοιτάζω πίσω τώρα, το να λάβω αυτή την προσφορά από τον αναμφισβήτητα μεγαλύτερο προπονητή που ίσως υπήρξε ποτέ, ήταν ένα μεγάλο κομπλιμέντο. Αλλά ίσως αν το εξέταζα πραγματικά με περισσότερες λεπτομέρειες και σε μεγαλύτερο βάθος… Ήμουν απελπισμένος να πετύχω ως μάνατζερ. Είχα 11 χρόνια στην Έβερτον όπου, δεν θα έλεγα ότι είχαμε χτυπήσει ταβάνι, αλλά δυσκολευόμουν να μπω στην πρώτη τετράδα, με τον ανταγωνισμό και τα χρήματα που απαιτούνταν.
 
»Αλλά η μεγαλύτερη λύπη μου ήταν ότι ήμουν τόσο κοντά στον Bill Kenwright, τον ιδιοκτήτη της Έβερτον, και δεν μπορούσα να του το πω. Ένιωσα πολύ άσχημα που δεν μπορούσα να του το πω. Ήμουν τόσο κοντά στον Μπιλ, αλλά δεν μπορούσα να αθετήσω τον λόγο μου με τον Άλεξ. Δεν μπορούσα να το πω σε κανέναν εκτός από τη γυναίκα μου.
 
«Έτσι μπήκα ξανά στο αυτοκίνητο, επέστρεψα στο εμπορικό κέντρο, πήρα τη γυναίκα μου, την έβαλα στο αυτοκίνητο και είπα “Είμαι ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ”. Και μου είπε πολύ απλά “άντε χάσου, λες βλακείες”»!
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!