Oριστικά και επίσημα 23 αγώνες θα έχει το καλεντάρι του πρωταθλήματος του 2023, όπως γνωστοποίησε πριν από λίγο ο οργανισμός της Formula 1.

Οριστικά 23 αγώνες, αντί για 24 όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός θα περιλαμβάνει το καλεντάρι της Formula 1 για το 2023. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το κενό που προκάλεσε η ακύρωση του Grand Prix της Κίνας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Εξαιτίας των αυστηρών μέτρων που εφαρμόζει η τοπική κυβέρνηση για τον περιορισμό της covid-19. Η οποία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στη χώρα.

Το Κινεζικό Grand Prix ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 14-16 Απριλίου και προοριζόταν για τον τέταρτο αγώνα της σεζόν. Παρότι υπήρξαν σενάρια για την αντικατάσταση του, τελικά αυτό δεν θα συμβεί. Με επίσημη ανακοίνωση της πριν απο μερικά λεπτά, η Formula 1 γνωστοποίησε την οριστική της απόφαση για πρωτάθλημα 23 αγώνων.

Ακόμα και έτσι πάντως το φετινό καλεντάρι θα γράψει ιστορία. Όντας το μεγαλύτερο όλων των εποχών στην ιστορία του σπορ. Ενώ θα περιλαμβάνει παράλληλα μια… επιστροφή και έναν ολοκαίνουργιο αγώνα. Το Κατάρ θα κάνει την επιστροφή του στο σπορ μετά την περσινή απουσία του, ενώ ο νέος προορισμός θα είναι το Grand Prix του Λας Βέγκας. Αγώνας που θα πραγματοποιηθεί βράδυ Σαββάτου σε ώρα ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται οτι το πρωτάθλημα του 2023, θα ξεκινήσει με το Grand Prix του Μπαχρέιν στις αρχές Μαρτίου (3-5 Μαρτίου) και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι (24-26 Νοεμβρίου).