Η Τσέλσι έκλεψε μέσα από τα χέρια της Άρσεναλ τον Μούντρικ, ενώ έχει συμφωνήσει και με τον Νκουνκού. Κινήσεις εξουσίας, όχι ουσίας.

Η Τσέλσι απέκτησε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα τον Μιχάιλο Μούντρικ. Για την ακρίβεια, τον έκλεψε μέσα από τα χέρια της Άρσεναλ, η οποία είχε συμφωνήσει σε όλα με τον παίκτη, αλλά είδε τη συμπολίτισσα να ικανοποιεί τις -οικονομικές- απαιτήσεις της Σαχτάρ!

Ο Τόντ Μπόελι πλήρωσε στην ουκρανική ομάδα περί τα 100.000.000 ευρώ (70+30 σε μορφή μπόνους) για να πάρει στη “μπλε” μεριά του Λονδίνου το νέο “ουκρανικό διαμάντι”. Πράγματι ο Μούντρικ -που οργιάζει φέτος- παρουσιάστηκε την Κυριακή (15/1) στο κοινό του Στάμφορντ Μπρίτζ και λίγο αργότερα υπέγραψε επταετές (!) συμβόλαιο!

Ο 22 ετών εξτρέμ έγινε πλέον η ακριβότερη χειμερινή μεταγραφή στο Νησί και εκτόξευσε κι άλλο τις δαπάνες του Μπόελι, που από το καλοκαίρι -όταν ανέλαβε τα ηνία- έχει δώσει κοντά στο μισό δις για προσθήκες!


Συν τοις άλλοις, υπάρχει επιβεβαιωμένη συμφωνία με τη Λειψία, για την απόκτηση του Κρίστοφερ Νκουνκού. Ο Γάλλος έχει περάσει ιατρικά ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Άγγλους. Από τον Ιούλιο θα είναι παίκτης της Τσέλσι για ένα ποσό ανώτερο των 65.000.000 ευρώ!

Μ’ αρέσει αυτό, αυτό και αυτό. Θα τα πάρω όλα!

Κάπως έτσι λειτουργεί η Τσέλσι. Όχι μόνο επί Μπόελι, αλλά εδώ και χρόνια. Και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς άπλωνε το χέρι του και έπαιρνε ότι ήθελε στη θητεία του στον προεδρικό θώκο του λονδρέζικου συλλόγου. Με τον Μπόελι όμως το πράγμα έχει ξεφύγει. Όπως είπαμε και παραπάνω, ο Αμερικανός επιχειρηματίας έχει ξοδέψει περίπου μισό δις ευρώ για μεταγραφές!

Το πρόβλημα δεν είναι το ποσό, αλλά ο τρόπος. Η Τσέλσι ξοδεύει δίχως να έχει πλάνο. Αγοράζει παίκτες επειδή έχουν κάνει όνομα, επειδή κάνουν ντόρο. Υπογράφει ποδοσφαιριστές για να “μπει στο μάτι” των αντιπάλων της (λέγε με Άρσεναλ) και γενικότερα δείχνει νοοτροπία μικρής ομάδας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η ομάδα αυτή τη στιγμή διαθέτει έναν και μοναδικό καθαρό σέντερ φόρ, ο οποίος είναι και κοντά στην έξοδο. Τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Αντιθέτως, στο ρόστερ υπάρχουν επτά εξτρέμ!

Τσέλσι, ο πιο ηλεκτρικός πάγκος του πλανήτη!

Στην Ελλάδα, αν ένας προπονητής κάνει ένα σερί κακών αποτελεσμάτων, είναι πιθανό να “χαιρετήσει”. Στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες το ίδιο. Στην Τσέλσι; Έχει ήδη βρεθεί ο επόμενος! Δε χρειάζεται να… σκαλίσουμε το παρελθόν και να αναφερθούμε σε ονόματα. Η ομάδα του Λονδίνου έχει μακράν της δεύτερης τον πιο... ηλεκτρικό πάγκο!

Αυτό ισχύει εδώ και δεκαετίες, δηλαδή από όταν ανέλαβε ο Αμπράμοβιτς. Το… στυλ, οι απόψεις και οι κινήσεις του Ρώσου μεγιστάνα φαίνεται πως… πέρασαν και στον συνεχιστή του, αφού ο Μπόελι δε δίστασε να απολύσει τον Τόμας Τούχελ στις αρχές της σεζόν (Σεπτέμβριος), με αφορμή τα κακά αποτελέσματα και την... ασυμφωνία χαρακτήρων.

Δε νομίζω πως ο Γκρέιαμ Πότερ θα έχει διαφορετική μοίρα. Ήδη έχει… αντέξει πολύ! Για εμένα μοιάζει βέβαιο πως η Τσέλσι θα τελειώσει τη σεζόν με άλλον στο τιμόνι (μακάρι να βγω λάθος και να δοθεί χρόνος στον Άγγλο τεχνικό). Αυτό είναι και το μεγάλο λάθος. Δεν πιστεύει, δε δίνει χρόνο. Θέλει αμεσότητα, νίκες, τίτλους με όποιον τρόπο και αν έρθουν αυτοί.

Και τώρα τι κάνουμε;

Το συγκεκριμένο κείμενο γράφεται 16 Ιανουαρίου. Ήδη από τις 8 του μήνα οι “μπλε” είναι εκτός στόχων. Εκτός βέβαια αν κάποιος -τρελός- θεωρεί ότι ο σύλλογος του Λονδίνου μπορεί να πάει και να σηκώσει το Champions League. Όταν το είπαμε πάντως στο Football Break με τον Γίωργο Ψύχα, ακολούθησαν γέλια.

Τι γίνεται λοιπόν τώρα; Η Τσέλσι είναι στη 10η θέση της βαθμολογίας και στο -10 από την τετράδα, που είναι ο μόνος ρεαλιστικός στόχος της σεζόν. Η διαφορά ανατρέπεται, αλλά η εικόνα της ομάδας -αυτή τη στιγμή- δε μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. Και φυσικά ακολουθεί το ντέρμπι των… διαλυμένων, το Σάββατο (21/1, 14:30) στο Άνφιλντ με τη Λίβερπουλ.


Αυτό που έχει να κάνει η Τσέλσι είναι να ηρεμήσει, να ανασυγκροτηθεί και να τα δώσει όλα στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια. Μισό πρωτάθλημα στην κυριολεξία. Μπορεί να συμβούν πολλά. Ξέρετε όμως ποιο είναι ένα πιθανό σενάριο; Ήττα με κάτω τα χέρια από τους “ρεντς” και…αντίο Πότερ. Και πάμε πάλι από την αρχή!