Η Άρσεναλ πέτυχε σπουδαία νίκη απέναντι στην Τότεναμ (0-2) και πλέον βρίσκεται στο +8 από τη δέυτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Μπορεί η Τότεναμ να ήταν αήττητη απέναντι στην Άρσεναλ στα τελευταία 8 εντός έδρας ματς, ωστόσο, οι «κανονιέρηδες» είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα στην τρέχουσα σεζόν και το απέδειξαν γι’ άλλη μια φορά σήμερα στο γήπεδο των «πετεινών».

Το συγκρότημα του Μικέλ Αρτέτα πήρε μεγάλο «διπλό» με 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από τη Γιουνάιτεντ (14/01) ξέφυγε με +8 από τους «Πολίτες» και, πλέον, είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αν κι ακόμη ο δρόμος μέχρι το τέλος είναι πάρα πολύ μακρύς και στην Premier League τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Η ουσία είναι ότι οι «κανονιέρηδες» έμειναν για 12ο σερί ματς αήττητοι, έφτασαν τις 10 νίκες στο διάστημα αυτό και σε ένα ακόμη απαιτητικό παιχνίδι έδειξαν ότι ξέρουν πολύ καλά τις πρέπει να κάνουν για να παίρνουν αυτό που θέλουν.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Έβαλαν τις βάσεις για την 15η νίκη τους στη σεζόν (15-2-1) από το πρώτο 45λεπτο, όταν και προηγήθηκαν 2-0 με το αυτογκόλ του Γιορίς και το σουτ του Όντεγκααρντ από ασίστ του Σάκα και στο δεύτερο μέρος με σωστή διαχείριση έφτασαν άνετα στο στόχο τους.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έδειξε να ξεπερνά τη μίνι κρίση που βρισκόταν με το 4-0 επί της Κρίσταλ Πάλας, ωστόσο, απέναντι στην Άρσεναλ δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Κι από τη στιγμή που ο πρώτος της σκόρερ στα ντέρμπι με την Άρσεναλ (14 γκολ, 9 εκ των οποίων στα 7 από τα 8 εντός έδρας), Χάρι Κέιν, δεν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις

Τότεναμ (Κόντε): Γιορίς. Λενγκλέ (72′ Ντέιβις). Ντάιερ (71′ Ριτσάρλισον). Ρομέρο. Σεσενιόν (76′ Πέρισιτς). Χόιμπιεργκ. Σαρ (76′ Μπισούμα). Ντόερτι. Σον. Κουλουσέφσκι (88′ Χιλ). Κέιν.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ραμσντεϊλ, Ζιντσένκο (86′ Τομιγιάσου), Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Γουάιτ, Πάρτεϊ, Τσάκα, Έντεγκαρντ (90+3′ Βιεϊρά), Μαρτινέλι (79′ Μαρτινέλι), Σάκα, Ενκέτια (90+3′ Σμιθ Ρόου).

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Τότεναμ – Άρσεναλ 0-2. Τότεναμ – Άρσεναλ 0-2. Τότεναμ – Άρσεναλ 0-2.