Ο Ολυμπιακός πήρε ένα τεράστιο διπλό στην Μπολόνια παρά τα προβλήματα, βρίσκοντας πολλούς πρωταγωνιστές σε άλλο ένα βράδυ.

Ένα βράδυ που παραλίγο να του στοιχήσει, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει με ένα μεγάλο διπλό την έδρα της Βίρτους Μπολόνια. Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν στον αγώνα έχοντας την απώλεια του Κώστα Σλούκα. Αλλά και με τον Σάσα Βεζένκοφ να σφίγγει τα… δόντια και να παίζει.

Η απουσία του Έλληνα γκαρντ φάνηκε σε πολλά σημεία. Ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπόρεσαν να βρουν ορισμένες λύσεις. Λύσεις που όπως αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα ήταν αρκετές για να στείλουν το ροζ φύλλο αγώνα στον Πειραιά.

Παράλληλα, αξιοθαύμαστη ήταν η εμφάνιση του Σακίλ ΜακΚίσικ που βγήκε μπροστά. Του Κώστα Παπανικολάου που έδειξε τις αρχηγικές του ικανότητες. Και φυσικά του Σάσα Βεζένκοφ που παρά τα προβλήματα ήταν στα συνηθισμένα του στάνταρ.

Το step up του ΜακΚίσικ που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός

Εν τη απουσία του Σλούκα ήταν δεδομένο πως κάποιος από τους υπόλοιπους γκαρντ θα έπρεπε να βγει μπροστά. Ο Κάνααν δεν τα κατάφερε από την στιγμή που δεν μπήκαν τα σουτ. O Λαρεντζάκης ήταν και αυτός άστοχος. Συνεπώς αυτός που ουσιαστικά έμεινε ήταν ο ΜακΚίσικ.

Ο Αμερικανός έκανε το καλύτερο φετινό του ματς την κατάλληλη στιγμή. Έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Μοίρασε 4 ασίστ. Και κυρίως έβαλε την μπάλα στο καλάθι, σκοράροντας 21 πόντους. Δείχνοντας πως όταν τα πράγματα ζορίζουν μπορεί να βγει μπροστά και να στηριχθούν πάνω του οι συμπαίκτες του.

Η αρχηγική εμφάνιση του Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν είναι αρχηγός στον Ολυμπιακό απλά επειδή είναι ο πιο παλιός. Είναι εκείνος που αποτελεί την… κόλλα των Ερυθρόλευκων. Είτε είναι στα αποδυτήρια, είτε στο παρκέ. Ήξερε πως μετά την ήττα από τη Μονακό (κυρίως με τον τρόπο που ήρθε) έπρεπε να δείξει πράγματα.

Και… παρέδωσε με επιτυχία. Δεν είναι μόνο οι 17 πόντοι και οι εξαιρετικές του άμυνες. Οι οποίες ούτως ή άλλως είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι η ικανότητά του να βγαίνει και αυτός μπροστά στα κρίσιμα. Με σφραγίδα φυσικά το μεγάλο τρίποντο στο φινάλε.

Ο Βεζένκοφ είναι ο… Ολυμπιακός

Και ερχόμαστε στον Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος είναι ο… Ολυμπιακός. Ήξερε πως δεν μπορούσε να αφήσει «ακάλυπτους» τους συμπαίκτες του. Μετά το κακό ματς στο Μονακό και την απουσία του Σλούκα έπρεπε να επιστρέψει στον παλιό καλό του εαυτό.

Παρά τα προβλήματα. Τις στομαχικές διαταραχές, το ότι ακόμα έψαχνε ρυθμό μετά τον τραυματισμό του. Δήλωσε παρών και έβαλε… σβηστά 22 πόντους μαζί με 10 ριμπάουντ. Έσφιξε τα… δόντια και στήριξε τους συμπαίκτες του μέχρι το φινάλε. Αυτό που κάνουν οι Πειραιώτες από την αρχή της σεζόν. Είτε κερδίζουν, είτε χάνουν. Πράγμα ανεκτίμητο…