Η ομάδα της Formula 1 Williams διόρισε σήμερα τον διευθυντή στρατηγικής της Mercedes, Τζέιμς Βάουλς, ως νέο διευθυντή.

Η ομάδα της Formula 1 Williams διόρισε σήμερα (13/1) τον διευθυντή στρατηγικής της Mercedes, Τζέιμς Βάουλς, ως νέο διευθυντή μετά την αποχώρηση του Τζοστ Καπίτο τον περασμένο μήνα.

Ο Βάουλς, 43 ετών, θα ενταχθεί στην ομάδα στις 20 Φεβρουαρίου, πριν από τα δοκιμαστικά στο Μπαχρέιν και τον αγώνα έναρξης της σεζόν στο Σακίρ στις 5 Μαρτίου, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι πρώην πρωταθλητές με κινητήρα Mercedes.

«Είναι τιμή να συμμετέχω σε μια ομάδα με μια τόσο απίστευτα πλούσια κληρονομιά. Η ομάδα είναι ένα σύμβολο του αθλητισμού μας, το οποίο σέβομαι πολύ και ανυπομονώ πολύ για την πρόκληση», δήλωσε ο Βάουλς.

«Η Mercedes με υποστήριξε πάρα πολύ στο ταξίδι μου και χωρίζουμε με εξαιρετικούς όρους μετά από πάνω από 20 χρόνια δουλειάς».

Ο Βάουλς ήταν διευθυντής στρατηγικής μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Mercedes τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει παίξει ρόλο στην κατάκτηση εννέα πρωταθλημάτων κατασκευαστών και 120 αγώνων. Είναι στη Formula 1 εδώ και 21 χρόνια.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Είμαι ευγνώμων για όλα όσα μου πρόσφεραν στη Mercedesα, και ήταν μια τόσο ιδιαίτερη εμπειρία να ταξιδεύουμε μαζί στην αποτυχία και την επιτυχία», πρόσθεσε.

«Η Williams μου έδειξε την εμπιστοσύνη της, και θα κάνω το ίδιο σε αντάλλαγμα. Η Williams έχει τεράστιες δυνατότητες και το ταξίδι μας μαζί ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες.»

Η Williams είναι εννέα φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια κατασκευαστών, δεύτερη μόνο μετά τη Ferrari, και κέρδισε επίσης επτά πρωταθλήματα οδηγών στην ακμή της, αλλά ήταν για τελευταία φορά στην κορυφή με τον Καναδό Ζακ Βιλνέβ το 1997.

Ο Καπίτο, 64 ετών, παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο μετά από δύο χρόνια στην ηγεσία της ομάδας, με τον τεχνικό διευθυντή Φρανσουά-Χαβιέ Ντεμασόν επίσης να αποχωρεί.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!