Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε τα πέναλτι και τον Τιμπό Κουρτουά για να αποκλείσει την Βαλένθια και να προκριθεί στον τελικό του Supercopa.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια στον πρώτο ημιτελικό του Supercopa που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Η «βασίλισσα» επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι της Βαλένθια ύστερα από 120 λεπτά που «σφραγίστηκαν» από ισοπαλία 1-1.

Το 200ο παιχνίδι του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης κύλησε με ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων. Ωστόσο, παρά την αμυντική συνοχή της ομάδας του Γκατούζο, στο 39ο λεπτό, ο Καρίμ Μπενζεμά ανατράπηκε στην περιοχή και ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, γράφοντας το 1-0.

Η Βαλένθια, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Μόλις 22 δευτερόλεπτα μετά την επιστροφή από την ανάπαυλα, οστόχος του Ολυμπιακού για το δεξί άκρο της άμυνας, Τονί Λάτο, έβγαλε μια σέντρα και ο Σαμουέλ Λίνο ισοφάρισε σε 1-1.

Το σκορ δεν άλλαξε ούτε στο υπόλοιπο 90λεπτο αλλά ούτε και στο μισάωρο της παράτασης, οδηγώντας τις δύο ομάδες στα πέναλτι. Εκεί, Εράι Τσεμέρτ έστειλε την μπάλα άουτ και ο Χοσέ Λουίς Γκαγιά πάνω στον Κουρτουά, με συνέπεια η Ρεάλ να προκριθεί στον τελικό της Κυριακής, όπου περιμένει το νικητή του Μπέτις – Μπαρτσελόνα.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

  • Ρεάλ – Βαλένθια 4-3 πέν., 1-1 παρ., 1-1 κ.α. (39′ πέν. Μπενζεμά / 46′ Λίνο)
  • 12/01 21:00 Μπέτις – Μπαρτσελόνα
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!