Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την λιθουανική Ρίτας Βίλνιους (11/1, 19:30) στο δεύτερο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς για τα play-in του Basketball Champions League με σκοπό τη νίκη και την παραμονή στο κόλπο της πρόκρισης στους "16".

Σε μία αναμέτρηση κομβική για το μέλλον της φετινής ευρωπαϊκής του πορείας, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (11/1 – 19:30) στο κλειστό της “Πυλαίας” την Ρίτας Βίλνιους στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τα play-in του Basketball Champions League. Ο “Δικέφαλος” μετά την βαριά ήττα στην πρώτη αναμέτρηση στην Λιθουανία (62-85), αναζητά τη νίκη και μόνο. Προκειμένου να ισοφαρίσει την σειρά σε 1-1 και να διατηρήσει τις ελπίδες του μέσω τρίτου αγώνα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το κίνητρο είναι σαφώς ισχυρό για τους γηπεδούχους. Η ομάδα της συμπρωτεύουσας θέλει να πάρει το ροζ φύλλο του επερχόμενου αγώνα. Όχι μόνο για τον “do or die” χαρακτήρα του, αλλά και για να σπάσει την κακοδαιμονία της στα play-in. Καθότι, μετρά συνεχόμενες ήττες στα τρία τελευταία της παιχνίδια στη συγκεκεριμένη φάση. Συμπεριλαμβανομένων και των διπλών αγώνων της περσινής διοργάνωσης ενάντια στο Στρασβούργο.

Bέβαιως θα χρειαστεί εμφάνιση πολύ καλύτερη εκείνης προ μιας εβδομάδας στην Λιθουανία σε αρκετούς τομείς. Όμως, υπάρχει αισοδοξία στο στρατόπεδο της ελληνικής ομάδας. Εξάλλου και ο Έλληνας τεχνικός του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης θα μπορεί να υπολογίζει σε όλες τις μονάδες του και ιδίως στους επιστρέφοντες Νέιτ Ρένφρο, Γιώργο Καμπερίδη και Διαμαντή Σλαφτσάκη (σ.σ. και οι τρεις ήταν απόντες από το πρώτο παιχνίδι, λόγω τραυματισμού οι δύο πρώτοι και ίωσης ο τελευταίος)

Ο  Άρης Λυκογιάννης αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του κρίσιμου αγώνα δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

” Υπάρχει διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Γιατί εμείς είμαστε συν δύο παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι, να βελτιώσουμε την άμυνα της αδύναμης πλευράς, που είχαμε πολύ σημαντικό πρόβλημα στο Βίλνιους. Από εκεί και πέρα, να διαβάσουμε καλά, να βρεθούν σε μία καλύτερη επιθετική ημέρα παιδιά που θα πάρουν τις πιο σημαντικές αποφάσεις, για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να ξαναπάμε στη Λιθουανία “.

Την διαιτητική τριάδα του αγώνα θα αποτελέσουν οι: Αντόνιο Κόντε (Ισπανία), Λουίς Καστίγιο (Ισπανία) και Ράντομιρ Βοίνοβιτς (Μαυροβούνιο).

Αισιοδοξία επικρατεί και στην αντίπαλη πλευρά. Η ομάδα της λιθουανικής πρωτεύουσας, η οποία προέρχεται από 5 συνεχόμενες νίκες  στους ομίλους του BCL συμπεριλαμβανομένης και εκείνης επί του Περιστερίου, επιστρέφει πλήρης στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη τούτη τη φορά. Με την αυτοπεποίθηση της επιβλητικής της νίκης στον πρώτο αγώνα και διατεθειμένη να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Ωστόσο, o Τζιέντριους Ζιμπένας και οι άνθρωποι του ξέρουν οτι τους περιμένει ένα τελείως διαφορετικό 4ολεπτό. Με την επίτευξη του 2-0 να θεωρείται κάθε άλλο παρά δεδομένη.