Ο Νίκολας Ταλιαφίκο μίλησε για την αγωνιώδη διαδικασία εκτέλεσης των πέναλτι στον τελικό και σε αυτό του Λιονέλ Μέσι.

Τρεις εβδομάδες μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2022, που έληξε με θρίαμβο της Αργεντινής επί της Γαλλίας στα πέναλτι, ο Νικολας Ταλιαφίκο, αναφέρθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία από την «άσπρη βούλα», που έκρινε και τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο έμπειρος αμυντικός της Λιόν, έκανε ειδική αναφορά στην εκτέλεση του Λιονέλ Μέσι, λέγοντας χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε στο Twitch:

«Μετά το πρώτο γκολ του Εμπαπέ, όλη η πίεση ήταν στους ώμους μας. Ο Λέο (σ.σ. Μέσι), γνώριζε ότι εάν αστοχούσε, θα χάναμε το παιχνίδι. Και τελικά, το εκτέλεσε σαν να έπαιζε με τον γιο του, Ματέο, στον κήπο του»…

Λιονέλ Μέσι: Ο μόνος με βραβείο Man of the Match σε επτά μεγάλους τελικούς

Το να είσαι ο Λιονέλ Μέσι είναι σαφώς… διαφορετικό. Μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ, το debate περί GOAT έχει σιγήσει, με τον Λιονέλ Μέσι να θεωρείται ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Ακόμα ένα επιχείρημα για τους υποστηρικτές του pulga είναι το γεγονός πως  είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κέρδισε το βραβείο Man of the Match και αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης σε επτά μεγάλους τελικούς.

Σε ποιους τελικούς βγήκε Man of the Match ο Λιονέλ Μέσι

  • Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου (2022, Αργεντινή – Γαλλία 4-2 Πεν)
  • Τελικός Champions League (2011, Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1)
  • Finalissima (2022, Ιταλία – Αργεντινή 0-3)
  • Τελικός Copa del Rey (2021, Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-0)
  • Σούπερ Καπ Γαλλίας (2022, Παρί Σεν Ζερμέν – Ναντ 4-0)
  • Σούπερ Καπ UEFA (2015, Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 5-4)
  • Σούπερ Καπ Ισπανίας (2018, Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 1-2)
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!