Ο ΟΦΗ στα τελευταία του ματς «φωνάζει» για έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά: όχι σε όλο το γήπεδο, μα πιο πολύ στο «κουτί».

Ο ΟΦΗ στα τελευταία του τρία παιχνίδια με Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Βόλο από τους διαθέσιμους εννιά βαθμούς έχει πάρει μόλις δύο. Και ο ένας εξ αυτών ήρθε -χωρίς να τον περιμένει ή να τον υπολογίζει κανείς- στο εκτός έδρας ματς κόντρα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας κατά τη διάρκεια της διακοπής, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου δούλεψε σκληρά με τους παίκτες του. Δούλεψε με πρόγραμμα. Ο Λιθουανός τεχνικός υποσχέθηκε ότι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος θα παρουσίαζε ένα σύνολο και μία ομάδα που θα μπορούσε να πάρει από κάθε αντίπαλο αποτέλεσμα. Και όχι μόνο αυτό.

Αλλά θα έπαιζε και καλό ποδόσφαιρο. Ήδη από το εντός έδρας ματς κόντρα στους Περιστεριώτες αυτό ήταν ξεκάθαρο και σίγουρο. Αυτό συνέβη και με Παναθηναϊκό -πιο λίγο όμως- αλλά και με τον Βόλο. Ωστόσο, από αποτελεσματικότητα; Εκεί το πράγμα αρχίζει και δυσκολεύει για τους Κρητικούς που πρέπει να βρουν τον τρόπο -ή έναν καλό επιθετικό- ώστε να πάρουν τις νίκες που χρειάζονται και να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις που βρίσκονται τώρα.

Ο ΟΦΗ για να σωθεί δεν θέλει ένα… θαύμα. Όμως, οι Ηρακλειώτες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου πρέπει να βρουν έναν καλό επιθετικό που θα καθαρίσει την… μπουγάδα!

O ΟΦΗ δημιουργεί, αλλά ως… εκεί!

Το ξεκίνημα της σεζόν για τον ΟΦΗ ήταν όχι απλά κακό. Αλλά τραγικό. Όσο ο Νίκος Νιόπλιας βρισκόταν στον πάγκο του συλλόγου το σύνολο του Έλληνα τεχνικού δεν είχε αρχή, μέση και τέλος. Καμία σχέση με την εικόνα που είχαν παρουσιάσει οι Κρητικοί πριν από περίπου έναν χρόνο ακριβώς.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέλαβε καμένη Γη. Όμως, ανακατεύοντας την τράπουλα κατάφερε μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος να παρουσιάσει έναν ΟΦΗ που πατάει περιοχή. Μία ομάδα που δεν γίνεται απειλητική μόνο με βαθιές μπαλιές. Αλλά κατά κύριο λόγο παίζοντας ποδόσφαιρο κατοχής και πρωτοβουλίας.

Αυτό σίγουρα δεν φάνηκε στο εκτός έδρας ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, οι Κρητικοί έδειξαν την ποιότητά τους κάνοντας 12 τελικές με τον Ατρόμητο και 16 με τον Βόλο στο Ηράκλειο. Στατιστικά που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Όμως οι «μελανόλευκοι» φτάνουν ως εκεί, αφού σε κανένα από αυτά τα πρόσφατα εντός έδρας ματς δεν έχουν πετύχει κάποιο τέρμα. Αν και ο Λάρσον βρήκε δίχτυα με τον Βόλο, αλλά, αυτό δεν μέτρησε ποτέ, μιας και η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ.

Επιθετικοί για… κλάματα!

Όταν μία ομάδα παράγει φάσεις, αλλά, οι επιθετικοί της -που είναι πολλοί κιόλας- σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα απλά, ούτε τα αυτονόητα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και μάλιστα μεγάλο. Αυτό στον ΟΦΗ δεν είναι κάτι νέο. Αλλά υπήρχε από πέρυσι. Σε καμία, όμως, περίπτωση με την τωρινή κατάσταση.

Οι Κρητικοί χάνουν τη μία μεγάλη ευκαιρία μετά την άλλη. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύνολο οκτώ επιθετικών (Ντίκο, Γκερέρο, Ντουρμισάι, Μπιζού, Μπιφουμά, Τσιλιανίδης, Θεοδοσουλάκης, Καμάου) υπάρχει μόλις ένα… γκολ ως παρακαταθήκη. Και αυτό το έχει σημειώσει ο Ντουρμισάι στο εντός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό.

Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους παραπάνω που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι της… συμφοράς που πέρασε έχουν περάσει σχεδόν απαρατήρητοι. Ειδικά οι Γκερέρο και Ντίκο έχουν δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν είναι γι’ αυτό το επίπεδο! Αν ο Χουάν Νέιρα που είναι μεσοεπιθετικός και έχει ήδη φτάσει τα δύο γκολ, αλλά και οι αμυντικοί του ΟΦΗ δεν είχαν σημειώσει τόσα τέρματα. Τότε τα πράγματα θα ήταν… δεδομένα και τελειωμένα για τους ανθρώπους του συλλόγου.

Μεταγραφές και… γρήγορα!

Στον ΟΦΗ δήλωναν με κάθε ύφος και τρόπο ότι η ομάδα θα κινηθεί δυναμικά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ώστε να διορθώσει τα λάθη του καλοκαιριού. Όμως, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει για την ώρα. Αποτέλεσμα; Να έχουν χαθεί ήδη πολλές ημέρες, όπου θα μπορούσε ήδη κάποιος παίκτης να βρίσκεται στο ΒΑΚ και να προπονείται με τη νέα του ομάδα.

Αν αυτό συνεχιστεί τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για τους Κρητικούς που έχουν καταστίσει σαφές ότι χρειάζονται έναν παίκτη να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό!