Σάλος από τη ρατσιστική επίθεση στον Σαμουέλ Ουμτιτί, παρέμβαση από τον Ινφαντίνο με μήνυμα στα Social Media.

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί υπέστη ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Λάτσιο, στο χθεσινό ματς της Λέτσε, όπως και ο συμπαίκτης του στην ιταλική ομάδα, Λαμέκ Μπαντά. Αυτό οδήγησε τον διαιτητή να διακόψει την αναμέτρηση στο δεύτερο μέρος. Ακόμη, από τα μεγάφωνα υπήρξε παράκληση για να σταματήσουν τα συνθήματα.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Γάλλο στόπερ ν’ αποχωρεί για τα αποδυτήρια δακρυσμένος από το γήπεδο. «Τα ρατσιστικά συνθήματα σκεπάστηκαν από αυτά της αποθέωσης. Ολοι οι οπαδοί μας άρχισαν να φωνάζουν μόνο ένα όνομα: Σαμουέλ Ουμτιτί», ανέφερε στην τοποθέτησή της η Λέτσε.

Για το συμβάν τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Αλληλεγγύη στον Σαμουέλ Ουμτιτί και Λαμέκ Μπαντά. Ας το φωνάξουμε δυνατά και καθαρά: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ! Μακάρι η συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών, που είναι καλοί άνθρωποι, να σηκωθούν όρθιοι για να σωπάσουν μία για πάντα όλοι οι ρατσιστές».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!