Οι GM της Euroleague ψήφισαν για τους κορυφαίους του πρώτου γύρου, με τις σταθερές που έχει ο Ολυμπιακός να... σαρώνουν.

Μπορεί ο πρώτος γύρος της Euroleague να μην έχει ολοκληρωθεί και επίσημα. Όμως η λίγκα ζήτησε από τους GMs των ομάδων να πάνε στην… κάλπη. Έτσι λοιπόν βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα με τα βραβεία της μισής σεζόν. Και το… πρόγραμμα διέθετε μπόλικο Ολυμπιακό.

Τα αποτελέσματα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα για όποιον έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη της διοργάνωσης. Με τους «ερυθρόλευκους» από την πλευρά τους να βρίσκουν δικαίωση. Αφού τα αγωνιστικά τους κατορθώματα βρήκαν ανταπόκριση από όλη τη Euroleague.

Έτσι, τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όσο και ορισμένα από τα βαριά χαρτιά των Πειραιωτών. Οι σταθερές της ομάδας, αν θέλετε. Είχαν περίοπτη θέση στην ψηφοφορία και απέδειξαν το επίπεδο που βρίσκεται φέτος ο Ολυμπιακός.

Η… υπόκλιση των GMs της Euroleague

Στα αποτελέσματα που βγήκαν, είδαμε πως ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο αδιαμφισβήτητος MVP, αφού πήρε το 61,1%. Στη συνέχει ακολούθησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που η δουλειά του μιλά από μόνη της. Με τον Έλληνα τεχνικό να είναι ο κορυφαίος με το 38,9% των ψήφων.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ δεν είχε μόνο μία… εμφάνιση. Κι αυτό γιατί ψηφίστηκε ως ο παίκτης που θα υπέγραφαν οι GMs, παίρνοντας το πολύ καλό 27,8%. Δεν ήταν όμως και ο μόνος «ερυθρόλευκος», αφού ο Κώστας Σλούκας ήταν δεύτερος στην ψηφοφορία για τον πιο clutch παίκτη, πίσω μόνο από τον Μάικ Τζέιμς, με το πολύ καλό 16,7%.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν στη δεύτερη θέση και για το βραβείο του κορυφαίου ηγέτη με 11,1%. Μαζί με τους Λορέντζο Μπράουν και Μάικ Τζέιμς. Την στιγμή που πρώτος ήταν ο Βασίλιε Μίσιτς. Τρίτος «ερυθρόλευκος» της παρέας, ο Τόμας Γουόκαπ. Που ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος αμυντικός με 27,8%, πίσω από τον Γουόλτερ Ταβάρες.

Τέλος, όσον αφορά τις ψήφους για τις ομάδες, ο Ολυμπιακός τα πήγε και εκεί εξαιρετικά. Ήταν στις τέσσερις πιο… ανεπιθύμητες αντιπάλους (από 16,7% μαζί με Έφες, Φενέρ, Μονακό). Παράλληλα ήταν στις πιο θεαματικές μαζί με Μονακό και Μπασκόνια (από 27,8% έκαστη). Και φυσικά ήταν ο ομάδα που με τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο Final 4, λαμβάνοντας το 88,9% των ψήφων.

Οι σταθερές του Ολυμπιακού έδειξαν τον δρόμο

Οι παίκτες που έχουν τραβήξει το περισσότερο… κουπί φέτος για τον Ολυμπιακό, δικαιώθηκαν. Βεζένκοφ, Σλούκας και Γουόκαπ είναι από την αρχή της σεζόν σε τρομερή κατάσταση. Κάτι που οι άνθρωποι των υπόλοιπων ομάδων δεν θα μπορούσαν να παραβλέψουν.

O πρώτος είναι ο -μέχρι στιγμής- MVP κάνοντας απίστευτες εμφανίσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το σκοράρισμα και τα ριμπάουντ. Ο δεύτερος είναι ο «floor general» των Πειραιωτών, που οργανώνει μαεστρικά τις επιθέσεις και όποτε χρειάζεται εκτελεί στα κρίσιμα. Και φυσικά, ο τρίτος της παρέας που κάνει απλά τα… πάντα μέσα στο παρκέ και ίσως αδίκως δεν είναι εκείνος ο κορυφαίος αμυντικός. Μια διάκριση που δύσκολα δίνεται σε κοντό παίκτη.

Η δικαίωση βέβαια ήρθε και για τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για όλα αυτά. Επειδή καλό είναι να λέμε τα καλά και τα κακά. Όταν ο Ολυμπιακός χάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας γίνεται ο «αποδιοπομπαίος τράγος» και όταν κερδίζει όλα καλά και τα μπράβο πάνε μόνο στους παίκτες. Ο καθένας έχει το μερίδιο ευθύνης και για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες.

Μια διάκριση λοιπόν, που μπορεί να μην σημαίνει απολύτως τίποτα αυτή την στιγμή της σεζόν, όμως βάζει μια… σφραγίδα στη δουλειά που έχει κάνει ο Έλληνας τεχνικός. Μια δουλειά που μπορεί να φέρει τους «ερυθρόλευκους» στα ίδια επίπεδα με πέρσι ή και ακόμα καλύτερα…