Πελέ: Και μετά θάνατον ρεκόρ για τον Βραζιλιάνο μύθο του ποδοσφαίρου - Στα 2 δισ. οι προβολές του θανάτου του στα Social Media.

Ενώ ο Πελέ έζησε το πιο μεγάλο μέρος του χρόνου της ζωής του σε έναν αναλογικό κόσμο, μέρες όπου η δημοτικότητα είχε διαφορετική -από τη σημερινή-«μονάδα μέτρησης», πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου -έχοντας πριν, στις 23 Οκτωβρίου, γιορτάσει τα 82 του γενέθλια- στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των νέων…  μετρήσεων στον πλανήτη.  

Έτσι  ακόμη και ο θάνατός του κατέληξε να παρέχει περαιτέρω απόδειξη του μεγαλείου του. Ο «Βασιλιάς» Πελέ έγινε σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο από τις 29 Δεκεμβρίου, όταν έφυγε από τη ζωή.

Έρευνα της «Quaest Pesquisa e Consultoria», κατόπιν αιτήματος της βραζιλιάνικης εφημερίδας «O’Globo», δείχνει ότι, από την ημέρα του θάνατου του έως και χθες , ημέρα της ταφής του, το θέμα του θανάτου του Πελέ έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Μέχρι να ενοποιηθεί το δείγμα, υπήρχαν 954 εκατομμύρια αναφορές στο Twitter, το Facebook και το Instagram.

Τα στοιχεία αναδεικνύουν το εύρος της εικόνας του «Βασιλιά» του Ποδοσφαίρου και στον θάνατό του.  

Προβλήθηκε σε 170 χώρες ο θάνατος του Πελέ

Υπήρξαν αναφορές σε 170 διαφορετικές χώρες. Οι δύο που ασχολήθηκαν περισσότερο με την απώλεια του Πελέ, ήταν-φυσικά- η Βραζιλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα δύο μέρη όπου ο Πελέ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. 

Η Βραζιλία συγκεντρώνει περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των αναφορών-38%-, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ με 14%.

Συμπληρώνοντας το top-10 των χωρών με τις περισσότερες αναφορές για τον θάνατό του είναι το Μεξικό (όπου ο Πελέ λατρεύτηκε μετά  και από την εμφάνισή του για την εθνική ομάδα της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970),  η Γαλλία, η Κολομβία, η Αργεντινή, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βενεζουέλα και η Νιγηρία.

Στην αφρικανική χώρα το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερο, αναφερόμενο στο επεισόδιο που όταν η Σάντος του Πελέ έκανε περιοδεία στη χώρα, το 1969, κατάφερε να διακόψει τον πόλεμο εκεί.

Το σύνολο των αναφορών που συνδέονται με τον Πελέ περιλαμβάνει λέξεις στα πορτογαλικά, αγγλικά και ισπανικά. Ο όρος «Βασιλιάς Πελέ» ήταν ο πιο επαναλαμβανόμενος, ενώ άλλες λέξεις που επαναλήφθηκαν ήταν «έμπνευση», «αγάπη», «κληρονομιά», «αιώνιος».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!