Κηδεία Πελέ στη Βραζιλία - Το τελευταίο αντίο στους δρόμους στην πομπή μέχρι το νεκροταφείο του Σάο Πάολο.

Tον Πελέ αποχαιρέτησαν εκατομμύρια άνθρωποι στη Βραζιλία. Η κηδεία του θρυλικού ποδοσφαιριστή που πέθανε στα 82 του χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης για το μεγάλο αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, το οποίο δεν είναι πια εδώ.

Ο Πελέ κατέκτησε τρία Μουντιάλ με τη Βραζιλία και ξεπέρασε τα 1.000 γκολ στη λαμπρή καριέρα του. Παράλληλα, ο «βασιλιάς» έγινε πρεσβευτής του ποδοσφαίρου στα πέρατα της Γης.

Μετά την 24ωρη αγρυπνία, η πομπή που μετέφερε το φέρετρο στο νεκροταφείο Ecumenical Memorial Necropolis ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/1), συνοδεία πλήθους κόσμου.

Η πομπή πέρασε μεταξύ άλλων από τη γειτονιά, όπου ζει η μητέρα του Πελέ, Σελέστ Αράντες (100 ετών).

Όπως φαίνεται σε εικόνες και βίντεο που μετέδωσαν βραζιλιάνικα και διεθνή ΜΜΕ, πλήθος κόσμου έκλεισε τους δρόμους από τους οποίους περνούσε η πομπή, με αποτέλεσμα η διαδικασία να εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς. Η ταφή του Πελέ στο νεκροταφείο πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική τελετή.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!