Η ΑΕΚ ηττήθηκε 2-1 στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΣ Γιάννινα και είδε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό να αυξάνεται στους επτά βαθμούς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε την σπουδαίτερη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα της Super League, υποχρεώνοντας παράλληλα σε «ανώμαλη προσγείωση» την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου επικράτησε 2-1 στους Ζωσιμάδες στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, με σκόρερ τους Ριένστρα (9΄), Μπάλαν (32΄), ενώ στο 51΄ μείωσε ο Αραούχο για την Ένωση, η οποία βρίσκεται ξανά επτά βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Όσο για τον ΠΑΣ, έφτασε τους 14 βαθμούς και απομακρύνθηκε αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη.

Η εξέλιξη του αγώνα
Α’ Ημίχρονο

Για πρώτη φορά στην εφετινή σεζόν η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ απο το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 9΄ ο Πήλιος πραγματοποίησε έξοχη ενέργεια από δεξιά και πέρασε τη μπάλα στον Ριένστρα, ο οποίος πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Αθανασιάδη για το 1-0.

Οι παίκτες του Αλμέιδα δεν πτοήθηκαν, έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και «άγγιξαν» τρεις φορές την ισοφάριση, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες με τους Αραούχο (17΄), Γκαρσία (24΄), Σιντιμπέ (30΄).

Όμως και ο ΠΑΣ φρόντισε να εκμεταλλευτεί τις πολύ κακές αμυντικές μεταβάσεις των φιλοξενούμενων, απειλώντας άμεσα με τους Τζίνο, Παμλίδη στο 31΄ και πετυχαίνοντας το 2-0 στο 32΄.

Ο Σόρια έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Κλόντιο Μπάλαν νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Βίντα στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα. Από το σημείο εκείνο και έως το τέλος του ημιχρόνου, ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ του Αλμέιδα παρουσιάστηκε «πελαγωμένη» στον αγωνιστικό χώρο.

Με λάθος επιλογές, εμφανώς «σοκαρισμένη» από την εξέλιξη του παιχνιδιού, περίμενε στωικά το ημίχρονο για να αλλάξει κάτι.

Β’ Ημίχρονο

Στο β΄ ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε όπως… έπρεπε. Με ασφυκτική πίεση αναζήτησε το γρήγορο γκολ και το βρήκε μόλις στο 51΄. Ο Σέρχιο Αραούχο βρέθηκε σε θέση βολής μετά από λάθος υπολογισμό του Σόρια και πλάσαρε τον Τσιντώτα για να πετύχει το πρώτο του γκολ μετά από «αφλογιστία» 12 αγώνων.

Ακολούθησε η πρώτη κίνηση του Αλμέιδα από τον πάγκο με τον Φαν Βέερτ να αντικαθιστά τον Φερνάντες, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι η εξέλιξη αυτή θα συνοδευόταν από επιθετική «καταιγίδα» της ΑΕΚ, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ο ΠΑΣ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς και η πρώτη φορά που απειλήθηκε ήταν στο 84ο λεπτό, όταν ο Τσιντώτας πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε μακρινό σουτ του Χατζισαφί.

Έτσι, οι Γιαννιώτες πήραν μια πολύτιμη νίκη, την πρώτη τους εντός έδρας στους τελευτίους 8 αγώνες με αντίπαλο την ΑΕΚ, ενώ η ομάδα του Αλμέιδα υπέστη την πρώτη της ήττα μετά απο τις 11/9/2022, όταν είχε χάσει από τον Παναθηναϊκό.

Μια ήττα που ήλθε σε κομβικό σημείο, ακριβώς λίγα 24ωρα πριν από το ντέρμπι κορυφής με τους «πράσινους» στην OPAP Arena (8/1)

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας. Σόρια. Πήλιος. Παντελάκης. Εραμούσπε. Καραχάλιος. Ριένστρα (68΄ Λιάσος). Τζίνο. Μέντες (89΄ Σταματελόπουλος). Παμλίδης (79΄ Τζίμας). Μπάλαν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης. Σιντιμπέ. Βίντα. Μουκουντί. Χατζισαφί. Γιόνσον. Πινέδα (73΄ Τσούμπερ), Φερνάντες (65΄ Φαν Βέερτ), Άμραμπατ, Αραούχο, Γκαρσία.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-1. ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-1. ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-1.