To 2022 ήταν γεμάτο με εκπληκτικά γκολ. Άλλα ξεχώρισαν για την ομορφιά τους ενώ άλλα για τη σημαντικότητά τους. Ένα είναι σίγουρο. Θα μείνουν αξέχαστα!

Το 2022 ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει και εμείς ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το 2023. Ωστόσο, πριν την τελετή της «παράδοσης-παραλαβής», πρέπει πάντα να αφιερώνουμε χρόνο σε αυτόν που… φεύγει. Πολλές φορές έχουμε «πιάσει» τον εαυτό μας να σκέφτεται ή να αναπολεί στιγμές που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Κάπως έτσι γίνεται και με τους ποδοσφαιρόφιλους όταν σκέφτονται τα κορυφαία γκολ της χρονιάς που φεύγει…

Γι’ αυτό το Debut.gr σας ετοίμασε ένα γενναιόδωρο flashback με κάποια από τα πιο όμορφα γκολ της χρονιάς που θα μας αφήσει.

Κιλιάν Εμπαπέ VS Αργεντινή

«Δεν θα χωνέψω ποτέ την ήττα στον τελικό του Μουντιάλ» δήλωσε ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος σταρ ήθελε να οδηγήσει ξανά την ομάδα του ως την κατάκτηση του τροπαίου ωστόσο ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του είχαν άλλα σχέδια. Ακόμα κι έτσι μας χάρισε ένα από τα πιο όμορφα γκολ τόσο της διοργάνωσης αλλά και όλης της χρονιάς.

Έρλινγκ Χάαλαντ VS Ντόρτμουντ

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε πίσω στο σκορ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ντόρτμουντ όμως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός πέτυχε ένα φανταστικό γκολ καθώς με εναέριο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Βεστφαλών.

Ριτσάρλισον VS Σερβία

Ο Ριτσάρλισον πήρε από το χέρι τη Βραζιλία και την οδήγησε στη νίκη με 2-0 επί της Σερβίας. Ο αστέρας της Τότεναμ πραγματοποίησε τεράστια εμφάνιση και με δύο προσωπικά του γκολ έδωσε το τρίποντο της νίκης στη «Σελεσάο».

Το 2-0, μάλιστα, το πέτυχε με ένα γκολ πραγματικό αριστούργημα. Από γύρισμα του Βινίσιους, ο επιθετικός της Τότεναμ υποδέχθηκε τη μπάλα με το αριστερό και με εκπληκτικό δεξί βολ πλανέ έγραψε το 2-0.

Βινίσιους VS Μάντσεστερ Σίτι

Ο Βινίσιους είναι αναμφίβολα ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά. Παρά το νεαρό της ηλικίας του αποτελεί έναν από τους παίκτες-κλειδιά της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό συνέβη και στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Βινίσιους άδειασε με διαστημική ντρίμπλα τον Φερναντίνιο, έτρεξε όλο το γήπεδο και νίκησε τον Έντερσον με δεξί πλασέ.

Αλμιρόν VS Φούλαμ

Τόσο εμείς όσο και ο Αλμιρόν δύσκολα θα ξεχάσουμε αυτό το γκολ. Ή μάλλον αυτήν την ΓΚΟΛΑΡΑ! Ο άσος της Νιουκάστλ σκόραρε για το 2-0 στο 33′, όταν υποδέχτηκε τη ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Γκιμαράες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με απίστευτη λόμπα από πλάγια θέση.

Μπεν Γκαρούτσιο VS Γουέστερν Σίδνεϊ Ουόντερερς

Το εκπληκτικό γκολ του Μπεν Γκαρούτσιο αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα ωραιότερα της χρονιάς. Μετά από ωραίο σκάψιμο του Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, ο Μπεν Γκαρούτσιο κατάφερε να σκοράρει με τακουνάκι πίσω από την πλάτη, ενώ παράλληλα έπεφτε στο χορτάρι.

Ζόρντι Άλμπα VS Ατλέτικο Μαδρίτης

Δεν υπάρχουν λόγια για την γκολάρα που έβαλε ο αριστερός μπακ της Μπαρτσελόνα στο ματς κόντρα στην Ατλέτικο. O Zόρντι Άλμπα σημείωσε το ομορφότερο γκολ της καριέρας του και σίγουρα ένας από τα καλύτερα γκολ της χρονιάς.

Ντιμίτρι Παγέτ VS ΠΑΟΚ

Μας έχει συνηθίσει σε ωραία γκολ αλλά και αυτό ήταν ένα αριστούργημα. Ο Ντιμίτρι Παγέτ πέτυχε ένα απίστευτο γκολ με απίθανο, μονοκόμματο σουτ στην αναμέτρηση της Μαρσέιγ απέναντι στον ΠΑΟΚ και έκανε το 2-0.

Λιονέλ Μέσι VS Κλερμόν

Το πρώτο ψαλιδάκι της καριέρας του… τρέλανε τον πλανήτη! Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί το πρόσωπο της χρονιάς και στον αγώνα απέναντι στην Κλερμόν αποθεώθηκε από ολόκληρο τον πλανήτη για το γκολ με ανάποδο ψαλίδι, το πρώτο στην καριέρα του.

Μοχάμεντ Σαλάχ VS Μάντσεστερ Σίτι

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ απέδειξε για άλλη μια φορά την τεράστια κλάση του πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ, για να χαρίσει στη Λίβερπουλ τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ. Από βολέ του Άλισον, κατέβασε την μπάλα και απέφυγε τον Κανσέλο, προχωρώντας ως το τετ-α-τετ με τον Έντερσον για το 1-0 των «reds». Αυτό μάλιστα ήταν το 100ό γκολ του Σαλάχ με το αριστερό πόδι στο πρωτάθλημα της Premier League.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!