Ο Πελέ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών αλλά οι ατάκες που είπε ανά τα χρόνια θα μνημονεύονται και μετά τον θάνατό του.

Ο θρύλος του βραζιλιάνικου αλλά και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Πελέ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών μετά από πολύμηνη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Μπορεί να μην έπαιξε ποτέ στην Ευρώπη, μπορεί να μην κατέκτησε τα σπουδαία τρόπαια που διεκδικούν σήμερα οι αστέρες της στρογγυλής θεάς, ούτε καν τη Χρυσή Μπάλα, αλλά ο μύθος του ξεπέρασε κάθε άλλου ποδοσφαιριστή. Ήταν, άλλωστε, ο πρώτος διεθνώς καταξιωμένος ποδοσφαιριστής, που το όνομά του συνδέθηκε με το άθλημα άρρηκτα.

Αναμενόμενο ήταν, λοιπόν, κάθε τι που έλεγε να έχει διαφορετική βαρύτητα, ειδικά αν αυτό αφορούσε ζητήματα του ποδοσφαίρου. Αντιμετωπιζόταν πάντα ως αυθεντία και όταν μιλούσε, όλοι τον άκουγαν. Κατά καιρούς, έχει αναφερθεί στην αξία της μόρφωσης, στο άθλημα που αγάπησε και τον αγάπησε μέχρι και στον θάνατό του.

Ας δούμε μερικές από τις αξέχαστες ατάκες του.

  1. «Η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Είναι σκληρή δουλειά, επιμονή, μάθηση, μελέτη, θυσία και πάνω απ’ όλα, αγάπη γι’ αυτό που κάνεις ή μαθαίνεις να κάνεις».
  2. «Αν είσαι πρώτος, είσαι πρώτος. Αν είσαι δεύτερος, δεν είσαι τίποτα».
  3. «Όσο πιο δύσκολα έρχεται η νίκη, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευτυχία που την συνοδεύει».
  4. «Τα πάντα στη Γη είναι ένα παιχνίδι. Ένα περαστικό πράγμα. Όλοι καταλήγουμε νεκροί. Όλοι καταλήγουμε το ίδιο, έτσι δεν είναι;»
  5. «Ο Πελέ δεν πεθαίνει. Ο Πελέ δεν θα πεθάνει ποτέ. Ο Πελέ θα συνεχίζει για πάντα».
  6. «Το πέναλτι είναι ένας δειλός τρόπος να σκοράρεις».
  7. «Αν δεν δώσεις εκπαίδευση στους ανθρώπους, είναι εύκολο να τους χειραγωγήσεις».
  8. «Το θάρρος μπορεί να φέρει τεράστια οφέλη σε όσους είναι έτοιμοι να το αξιοποιήσουν».
  9. «Πάντα υπάρχει κάποιος εκεί έξω που γίνεται καλύτερος από εσένα προπονούμενος πιο σκληρά από εσένα».
  10. «Η επιτυχία δεν καθορίζεται από το πόσες φορές κερδίζεις, αλλά από το πώς παίζεις την εβδομάδα μετά την ήττα».
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!