Το Μουντιάλ 2022 έχει ολοκληρωθεί και το Debut.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που ξεχώρισαν.

Το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ τελείωσε. Για κάποιους ήταν πετυχημένο και για κάποιους άλλους όχι. Σίγουρα οι μεν έχουν ως επιχείρημα τις ανατρεπτικές αναμετρήσεις που παρακολουθήσαμε! Αλλά και οι δε μπορούν να πουν για τα όσα έγιναν πριν το πρώτο σφύριγμα της διοργάνωσης και την αμαυρώνουν. Επίσης, τα φώτα όλα θα μπορούσαν να πάνε στον Λιονέλ Μέσι που «έφερε» το πολυπόθητο τρόπαιο στην Αργεντινή 36 χρόνια μετά!

Για ποιους άλλους λόγους, όμως, θα θυμόμαστε αυτό το Μουντιάλ; Ακολουθούν 10 πράγματα που ξεχώρισαν τον τελευταίο μήνα στο Εμιράτο της Μέσης Ανατολής

Τα περιβραχιόνια One Love

Με τα συγκεκριμένα περιβραχιόνια αρκετές εθνικές ομάδες ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα κατά κάθε μορφής ρατσισμού. Δεν ήταν μόνο ενάντια στην ομοφοβία όπως κάποιοι νομίζουν αλλά και κάθε άλλου ρατσισμού όπως η φυλή ή το χρώμα του δέρματος. Η FIFA τα απαγόρευσε κυρίως γιατί η ομοφυλοφιλία στο Κατάρ είναι παράνομη και απείλησε με κυρώσεις όποιους αρχηγούς τα φορέσουν. Παρά τις αρχικές φήμες ότι κάποιες χώρες θα… πατήσουν πόδι, κανείς αρχηγός δεν εμφανίστηκε με αυτό.

Οι Γερμανοί με κλειστά στόματα

Μία από τις ομάδες που ήθελε να δείξει την αντίθεσή της στη FIFA για τα παραπάνω ήταν η Εθνική Γερμανίας. Πως το έκαναν αυτό; Κλείνοντας τα στόματά τους οι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της αναμνηστικής φωτογραφίας στην αναμέτρηση με την Ιαπωνία. Στο twitter έγραψαν πως δεν έχει να κάνει με πολιτικό μήνυμα και πως τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα.

Ινφαντίνο: Ήταν το καλύτερο Μουντιαλ

Παρά τις αντιδράσεις για τον περιορισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και τα εργατικά δυστυχήματα ο πρόεδρος της FIFA είχε άλλη άποψη. Δήλωσε πως ήταν το καλύτερο Μουντιάλ όλων των εποχών και σίγουρα θα βρει αρκετούς υποστηρικτές.

«Καυτή» Κροάτισσα

Αν το αγωνιστικό θέαμα δεν σας κάνει να συμφωνήσετε με την παραπάνω δήλωση του Ιφαντίνο έχουμε κι άλλα επιχειρήματα. Ένα από αυτά η Ιβάνα Νολ, ένα 26χρονο μοντέλο από την Κροατία που τράβηξε τα βλέμματα στην αναμέτρηση με το Βέλγιο. Θα θυμόμαστε την 3η θέση της ομάδας του Μόντριτς μετά από χρόνια ή το… καρό μπούστο της νεαρής;

Μυστήριο με θάνατο Αμερικανού δημοσιογράφου

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Αργεντινή-Ολλανδία ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκραντ Γουόλ υπέστη καρδιακή προσβολή και λίγο αργότερα έφυγε από τη ζωή. Το γεγονός ότι κάποιες μέρες νωρίτερα είχε τεθεί υπό κράτηση επειδή φορούσε μπλουζάκι που υποστήριζε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αφήνει ένα πέπλο μυστηρίου πάνω από το θάνατό του. Όλα αυτά σε συνδυασμό με δηλώσεις του αδερφού του πως ήταν υγιής και είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του για το παραπάνω συμβάν.

Η «σιωπή» των Ιρανών στον Εθνικό τους ύμνο

Το Ιράν έχει γίνει γνωστό παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες μετά από εξέγερση του κόσμου. Αφορμή ήταν ο θάνατος γυναίκας από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της. Η εξέγερση έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες διαδηλωτές και οι παίκτες του Ιράν για να δείξουν τη συμπαράστασή τους σε αυτούς δεν έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο στην πρώτη αναμέτρηση με την Αγγλία. Μερικές ακραίες αντιδράσεις και απειλές έκαναν τους ποδοσφαιριστές να αλλάξουν γνώμη στο επόμενο ματς με την Ουαλία αλλά μια μικρή ιστορία είχε ήδη γραφτεί.

«Να μπει φυλακή ή να απελαθεί;»

Αν μη τι άλλο το Μουντιάλ μάς έμαθε πως λειτουργούν κάποιες χώρες με διαφορετική κουλτούρα και παιδεία σε διάφορα θέματα. Μια δημοσιογράφος από την Αργεντινή έπεσε θύμα κλοπής κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής σύνδεσης. Όταν κατήγγειλε το περιστατικό βεβαιώθηκε ότι θα βρουν τον δράστη καθώς υπάρχουν παντού κάμερες. Αν μέχρι εδώ φαίνονται όλα καλά, το παράξενο ξεκινά όταν τη ρώτησαν τι ποινή θα ήθελε να επιβληθεί στον κλέφτη! Η απάντηση ήταν πως ήθελε απλά το πορτοφόλι της πίσω και το σοκ της το μοιράστηκε με τους φίλους τους στο ίνσταγκραμ.