Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό κατατάσσει το Λονδίνο ως την απόλυτη «ποδοσφαιρομάνα» στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πολλοί μπορούν να θεωρήσουν πως «στα χαρτιά» το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από την Αγγλία. Αν και η συγκεκριμένη άποψη είναι αυθαίρετη, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Το Λονδίνο είναι η ποδοσφαιρομάνα της Αγγλίας.

Πρέμιερ Λιγκ 2022/23

Με γνώμονα τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ έκανε την εμφάνισή του ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό. Από τις είκοσι ομάδες που απαρτίζουν το Αγγλικό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, οι επτά είναι από το Λονδίνο. Φυσικά ο λόγος για τις: Τσέλσι, Μπρέντφορντ, Φούλαμ, Γουέστ Χαμ, Άρσεναλ, Κρίσταλ Πάλας και Τότεναμ.

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου, όπου επτά ομάδες είναι από το Λονδίνο.

Ο παλιός είναι αλλιώς

Ένα ακόμα ιδιαίτερο κοινό γνώρισμα των λονδρέζικων ομάδων είναι και το αρκετά παλαιό έτος ίδρυσής τους. Είναι γνωστό πως οι περισσότερες ομάδες στην Αγγλία έχουν έτος ίδρυσης προπολεμικό, όμως δεν παύει να συναρπάζει όταν όλες αυτές μαζί προέρχονται και από την ίδια περιοχή.

Μόνο οι Τσέλσι και Κρίσταλ Πάλας είναι εντός του 20ου αιώνα με έτος ίδρυσης το 1905 από κοινού. Οι υπόλοιπες πέντε ανήκουν στον 19ο αιώνα με παλαιότερη τη Φούλαμ το 1879.

Που βρίσκονται φέτος;

Κατά τη διακοπή για το παγκόσμιο κύπελλο οι πέντε από τις επτά ομάδες του Λονδίνου βρίσκονται και στις πρώτες 10 θέσεις. Η Άρσεναλ είναι πρωτοπόρος με πολλές ελπίδες για την κατάκτηση ενώ η Τότεναμ βρίσκεται στη τέταρτη θέση. Τσέλσι, Φόυλαμ και Μπρέντφορντ βρίσκονται 8η, 9η και 10η αντίστοιχα, ενώ ουραγοί είναι οι Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χαμ στην 11η και 16η θέση.

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι κατά το 1/3, είναι ποδόσφαιρο του Λονδίνου.