Έφυγε από τη ζωή ο Τζορτζ Κόεν, μέλος της εθνικής Αγγλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ το 1966 σε ηλικία 83 ετών, όπως ανακοίνωσε η Φούλαμ.

Ο Τζορτζ Κόεν, πρώην αστέρας της Φούλαμ και μέλος της εθνικής Αγγλίας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, πέθανε σήμερα σε ηλικία 83 ετών.

Την είδηση γνωστοποίησε η πρώην ομάδα του, Φούλαμ:

«Όλοι στον σύλλογο της Φούλαμ είναι συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου ενός από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές και κυρίους της ιστορίας μας, του Τζορτζ Κόεν».

Ο Κόεν, ο οποίος γεννήθηκε στο Κένσινγκτον το 1939, πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στη Φούλαμ, έχοντας 459 συμμετοχές μεταξύ 1956 και 1969 και σημειώνοντας έξι γκολ στο πρωτάθλημα. Το αποκορύφωμα της καριέρας του ήρθε το 1966, όταν ξεκίνησε βασικός εναντίον της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο στάδιο Γουέμπλεϊ.

Έχοντας παίξει κάθε λεπτό του τουρνουά για τα “Τρία Λιοντάρια”, ο Κόεν βοήθησε την Αγγλία να φτάσει στη νίκη με 4-2 και να κατακτήσει το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο δεξιός μπακ αποτέλεσε μέρος μιας τρομερής άμυνας μαζί με τον Jack Charlton, τον αρχηγό Bobby Moore και τον Ray Wilson.

Ο Κόεν μέτρησε συνολικά 37 συμμετοχές για την Αγγλία μεταξύ 1964 και 1967 και διετέλεσε υπαρχηγός του Sir Alf Ramsey στην αναμέτρηση με τη Δυτική Γερμανία. Αφού κρέμασε τα παπούτσια του το 1969, ο Κόεν ανέλαβε προπονητής νέων στη Fulham και εργάστηκε με την ομάδα κάτω των 23 της Αγγλίας, ενώ πέρασε επίσης ένα διάστημα ως προπονητής της ομάδας Tonbridge που δεν ανήκει στην κατηγορία.

Του απονεμήθηκε το μετάλλιοτ ου πιο εξαιρέτου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 2000 ενώ ένα άγαλμα του αποκαλύφθηκε στο Craven Cottage 16 χρόνια αργότερα ως φόρος τιμής με αφορμή την 50ή επέτειο του θριάμβου της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!