Το Μουντιάλ τελείωσε αλλά η γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου διαμαρτυρήθηκε για τους ειρωνικούς πανηγυρισμούς εις βάρος του Εμπαπέ.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FFF), Νοέλ Λε Γκρε, απέστειλε μία επιστολή στην Ομοσπονδία της Αργεντινής, μετά την ειρωνεία των παικτών της εθνικής Αργεντινής και ειδικά εναντίον του Κιλιάν Εμπαπέ, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην εφημερίδα «Ouest-France». Μουντιάλ

«Έγραψα μια επιστολή στον ομόλογό μου στην Ομοσπονδία της Αργεντινής. Βρίσκω αυτές τις υπερβολές ασυνήθιστες, στο πλαίσιο ενός αθλητικού αγώνα, και δυσκολεύομαι να το καταλάβω. Η συμπεριφορά του Εμπαπέ ήταν υποδειγματική», επεσήμανε ο Λε Γκρε.

Κατά την διάρκεια της παρέλασης των Αργεντινών παικτών, ο τερματοφύλακας, Εμιλιάνο Μαρτίνες, εθεάθη να κρατά μια κούκλα μωρό, του οποίου το πρόσωπο είχε καλυφθεί από μια φωτογραφία του Εμπαπέ. Μουντιάλ

Στον απόηχο του τελικού, ο Αργεντινός τερματοφύλακας, είχε ειρωνευθεί ευθέως τον Γάλλο επιθετικός, τραγουδώντας στα αποδυτήρια: «Ένα λεπτό σιγή για τον Εμπαπέ», πριν τον ακολουθήσουν οι συμπαίκτες του.

Ερωτηθείς για αυτό το θέμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Sud Radio», ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Μπρούνο Λεμέρ, θεώρησε ότι η στάση των Αργεντινών παικτών ήταν «ανάξια»: «Τι κάνει η FIFA; Ο αθλητισμός είναι δίκαιο παιχνίδι, είναι σεβασμός για τους άλλους, είναι σεβασμός για αυτούς που έχασαν, δεν πρόκειται να προσθέσουμε την προσβολή στην απογοήτευση».

Σε βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά στο Instagram, ο πρώην επιθετικός της «αλμπισελέστε», Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος βρισκόταν στο Κατάρ, φαίνεται να υβρίζει τον Γάλλο μέσο, Εντουάρντο Καμαβινγκά, ενώ στην συνέχεια με ανάρτηση του στο Twitter, επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός: «Δεν έχω τίποτε εναντίον του, είναι ένα αστείο. Μην ψάχνετε για μπελάδες».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!