Το φως της δημοσιότητας είδαν τα λόγια του Κιλιάν Εμπαπέ στους συμπαίκτες του στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ.

«Δεν μπορούμε να τα κάνουμε χειρότερα! Είναι ένας τελικός Μουντιάλ»! Με αυτήν την φράση, αντέδρασε ο Κιλιάν Εμπαπέ στο ημίχρονο του χαμένου τελικού από την Αργεντινή, χρονικό σημείο στο οποίο η «αλμπισελέστε» προηγείτο των «πετεινών» με 2-0.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο ντοκιμαντέρ «Merci les Bleus» (σ.σ. ευχαριστούμε τους μπλε) που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης (20/12) από το τηλεοπτικό δίκτυο «TF1» και το οποίο αναφέρεται στην πορεία της εθνικής Γαλλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ, μέχρι εκείνη την στιγμή, αυτοί που είχαν αναλάβει την… αποστολή να ενθαρρύνουν τους νεότερους, ήταν οι Ραφαέλ Βαράν, Ολιβιέ Ζιρού και Ούγκο Γιορίς.

Ωστόσο, ο μόλις 24 ετών Εμπαπέ, ήταν αυτός που πήρε τον λόγο: «Είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο παιδιά, είναι το ματς μιας ζωής! Τέλος πάντων, δεν μπορούμε να κάνουμε χειρότερα από αυτό που κάναμε. Επιστρέφουμε στο γήπεδο και είτε τους αφήνουμε να παίξουν, είτε βάζουμε λίγη ένταση, μπαίνουμε στις μονομαχίες και κάνουμε κάτι άλλο, παιδιά. Είναι τελικός Μουντιάλ! Είμαστε πίσω με δύο γκολ. Μπορούμε να επιστρέψουμε! Παιδιά, αυτό συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια»!

Ακολούθησε ο 37χρονος τερματοφύλακας, Στιβ Μανταντά: «Τώρα παιδιά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, χάνουμε 2-0. Ολοι το έχουμε κάνει μια φορά, γυρίστε το παιχνίδι. Και είναι δυνατόν. Αλλά πρέπει να μπείτε στο γήπεδο, διαφορετικοί»:

Παράλληλα, ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος έχει ήδη κάνει δύο αλλαγές πριν από το ημίχρονο, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος: «Παιδιά, θα σας το πω χωρίς να στενοχωρηθώ. Ξέρετε την διαφορά; Είναι ότι αυτοί, εκεί, παίζουν έναν γα…ένο τελικό Μουντιάλ και εμείς όχι»

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!