FacebookTwitteremailΑπευθυνόμενοι στον κόσμο που αψήφησε το κρύο και την απώλεια του παγκόσμιου τίτλου επιφυλάσσοντάς τους μία πραγματική υποδοχή ηρώων, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γαλλίας ευχαρίστησαν τους φιλάθλους για την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022, ενώ έθεσαν τον επόμενο στόχο τους, που δεν είναι άλλος από μία θριαμβευτική πορεία στο Euro […]

Απευθυνόμενοι στον κόσμο που αψήφησε το κρύο και την απώλεια του παγκόσμιου τίτλου επιφυλάσσοντάς τους μία πραγματική υποδοχή ηρώων, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γαλλίας ευχαρίστησαν τους φιλάθλους για την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022, ενώ έθεσαν τον επόμενο στόχο τους, που δεν είναι άλλος από μία θριαμβευτική πορεία στο Euro 2024.

O ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, έσπευσε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους στο μικρόφωνο του TF1, υπογραμμίζοντας:

«Είναι καθήκον μας να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους Γάλλους που μας στήριξαν και έδωσαν πολλή δύναμη σε αυτή την ομάδα. Μοιραστήκαμε υπέροχα συναισθήματα ακόμα κι αν η τελευταία νότα είναι σκληρή και πονάει. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε όλα αυτά που έκανε αυτή η ομάδα ενώ είχε πολλές δυσκολίες πριν και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Δεν είναι πάντα εύκολο για τους παίκτες, βίωσαν υπέροχα συναισθήματα αυτόν τον μήνα των αγώνων».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του τερματοφύλακα των «τρικολόρ», Ουγκό Λιορίς:

«Δεν είχαμε την ευκαιρία να τους ευχαριστήσουμε ακόμα. Μετά τον πόνο της χθεσινής μέρας, λίγη παρηγοριά. Το πιο σημαντικό είναι η αναγνώριση των οπαδών στην προσπάθειά μας να φέρουμε το Κύπελλο πίσω στη Γαλλία. Υπάρχει υπερηφάνεια που δεν τα παρατήσαμε. Δείξαμε ανθεκτικότητα, παραμείναμε ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για το Euro».

Από την πλευρά του ο Αντρέ Ραμπιό, δήλωσε:

«Είναι όμορφο, ξέρουμε ότι μας έχουν πιέσει και μας έχουν υποστηρίξει στη Γαλλία, παντού στην επικράτεια. Το να μπορούμε να επικοινωνούμε ακόμα κι αν η νίκη στον τελικό δεν ήρθε είναι κάτι μοναδικό. Είναι υπέροχο που οι άνθρωποι είναι εκεί για να μας καλωσορίσουν. Σε τέσσερα χρόνια έχουμε και πάλι Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ σε δύο το Euro».

Ο Ολιβιέ Ζιρού πρόσθεσε:

«Είναι υπέροχο γιατί το αποτέλεσμα είναι σκληρό, αλλά ο γαλλικός λαός μάς στήριξε. Είναι ευτυχία για εμάς να ζούμε αυτές τις στιγμές. Θα κάνουμε ο ένας τον άλλον μια μεγάλη αγκαλιά και θα πάμε διακοπές για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Είναι πάντα δύσκολο να αποχαιρετάς μια ομάδα με την οποία έχεις συνυπάρξει ενάμιση μήνα. Είμαστε σαν μια οικογένεια, σαν αδέρφια».

Τέλος, ο Μάρκους Τουράμ δήλωσε:

«Ειλικρινά, είναι υπέροχη αυτή η υποδοχή, μας ζεσταίνει την καρδιά. Είναι καθαρή ευτυχία που μπορέσαμε να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους υπερήφανους. Θέλαμε να τους δούμε στην επιστροφή μας από την Ντόχα γιατί αυτό είναι το ελάχιστο πράγμα. Είχαμε να μας παρακολουθούν εκατομμύρια Γάλλοι. Δυστυχώς δεν κερδίσαμε, αλλά είναι ωραίο που υποστηριζόμαστε. Ζεσταίνει την καρδιά. Είναι πάντα λίγο περίπλοκο να ξεχνάς την ήττα, αλλά ξέρουμε ότι τα δώσαμε Όλα. Πριν από το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο μεσολαβεί ένα Euro και όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε. Ελπίζω ότι θα κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Εθνική ομάδα Γαλλίας. Εθνική ομάδα Γαλλίας.