Δύσκολες και απαιτητικές «μάχες» έχουν να δώσουν οι εκπρόσωποί μας στο Basketball Champions League.

Τα… ρέστα τους, προκειμένου να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό «ταξίδι» τους και στο 2023, θα παίξουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι το διήμερο 20-21 Δεκεμβρίου, όταν ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος στο Βasketball Champions League, με τις αναμετρήσεις για την 6η και τελευταία αγωνιστική. Οι τρεις ελληνικές ομάδες δεν μπορούν πλέον να πάρουν την πρώτη θέση στο γκρουπ τους, ο κάτοχος της οποίας προκρίνεται απευθείας στους «16», κι έτσι στοχεύουν στην κατάληψη μιας από τις θέσεις 2-3 στον όμιλό τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τη φάση των “Play-In”.

ΠΑΟΚ

Πρώτος στη… μάχη της 6ης αγωνιστικής ρίχνεται ο ΠΑΟΚ που αναμετράται απόψε (20/12, 21:30) με την Ντιζόν στο «Παλέ ντε Σπορ Ζαν-Μισέλ Ζοφρουά» και θέλει τη νίκη για να καταλάβει την τρίτη θέση στον όμιλο. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να «σκαρφαλώσουν» στη δεύτερη θέση, καθώς η γαλλική ομάδα έχει προβάδισμα δύο βαθμών έναντι του «Δικεφάλου του βορρά». Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη θέλει μόνο νίκη κόντρα στην Ντιζόν για να καταταγεί τρίτη στο γκρουπ, χωρίς να εξαρτάται από το αποτέλεσμα του άλλου ματς του ομίλου. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ ισοβαθμεί με την Ντιναμό Σάσαρι, αλλά υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Πάντως, η ελληνική ομάδα μπορεί να προκριθεί και με ήττα, αρκεί η Ντιναμό Σάσαρι να ηττηθεί στην Ισπανία από τη Μάλαγα, η οποία είναι σίγουρα πρώτη στον 2ο όμιλο.

ΑΕΚ

Στο μεταξύ, η ΑΕΚ υποδέχεται την Τετάρτη (21/12, 19:30) την Καρσίγιακα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και θέλει τη νίκη για να είναι σίγουρα στις θέσεις 2-3 του 7ου ομίλου που οδηγούν στα «Play-In», καθώς η Ένωση ισοβαθμεί αυτή τη στιγμή με την τουρκική ομάδα και την ιταλική Ρέτζιο Εμίλια. Εάν η ομάδα του Ηλία Καντζούρη πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, θα συνεχίσει στα “Play-In”. Αν, όμως, οι κιτρινόμαυροι ηττηθούν -για δεύτερη φορά- από την Καρσίγιακα και, παράλληλα, η Ρέτζιο Εμίλια επιβληθεί της Τέλεκομ Βόννης (η οποία είναι σίγουρα πρώτη στον όμιλο), τότε ο «Δικέφαλος» θα μείνει τέταρτος στο γκρουπ και εκτός… νυμφώνος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ δεν θα έχει την υποστήριξη των φιλάθλων της στο μεθαυριανό παιχνίδι, καθώς το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αφού ο αθλητικός δικαστής της FIBA επέβαλε «καμπάνα» τριών αγωνιστικών στην Ένωση, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων πριν από την έναρξη του αγώνα με τη Ρέτζιο Εμίλια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, εν τη απουσία της αστυνομίας από το γήπεδο.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Τέλος, το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Τετάρτη (21/12, 21:00) στο Ισραήλ την Μπνέι Χερζλίγια και με νίκη θα «κλειδώσει» τη συμμετοχή του στη φάση των «Play-In». Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ισοβαθμεί στην κατάταξη με τη μεθαυριανή αντίπαλό του και τη λιθουανική Ρίτας Βίλνιους, έναντι της οποίας υστερεί στην ισοβαθμία. Έτσι, εφόσον οι «κυανοκίτρινοι» φύγουν από την «Enerbox Arena» με τους δύο βαθμούς, θα πλασαριστούν στην πρώτη τριάδα του 8ου ομίλου. Εάν μάλιστα, η Ρίτας ηττηθεί στο Βίλνιους από την -κάτοχο του τροπαίου- Τενερίφη, η οποία έχει εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στους «16», το Περιστέρι μπορεί με δική του νίκη να «σκαρφαλώσει» στη δεύτερη θέση του γκρουπ, η οποία χαρίζει στον κάτοχό της το πλεονέκτημα έδρας στις σειρές για τα “Play-In”, που είναι “best-of-3” (σ.σ. κρίνονται στις δύο νίκες).

Εφόσον οι ελληνικές ομάδες συνεχίσουν στα “Play-In”, η ΑΕΚ θα αναμετρηθεί με ομάδα από τον 1ο όμιλο, ενώ αυτός του ΠΑΟΚ «διασταυρώνεται» με το γκρουπ, στο οποίο μετέχει το Περιστέρι.

Στα “Play-In” μετέχουν οι δεύτεροι και οι τρίτοι των ομίλων της κανονικής περιόδου, με τις ομάδες που κατετάγησαν ψηλότερα στη βαθμολογία να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Οι οκτώ νικητές των “Play-In” προκρίνονται στη φάση των «16», όπου ήδη… περιμένουν οι νικητές των οκτώ ομίλων της κανονικής περιόδου.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! BCL. BCL. BCL. BCL. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!