Ο Λιονέλ Μέσι είναι το πρόσωπο των ημερών μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ και απανταχού θρύλοι του αθλητισμού υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του.

Ο Λιονέλ Μέσι πήρε αυτό που τόσο πολύ ήθελε, καθώς κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Αργεντινής, νικώντας, σε έναν από τους καλύτερους τελικούς όλων των εποχών, την Γαλλία με 4-2 στα πέναλτι (2-2 στα 90΄ και 3-3 στα 120΄).

Πολλές, όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, μέσα από τα social media.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «γέμισαν» με μηνύματα προς την ομάδα της Αργεντινής, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου για τρίτη φορά στην Ιστορία της, αλλά φυσικά, χωρίς αμφιβολία, ο μεγάλος… αποδέκτης των εγκωμίων δεν ήταν άλλος από τον Λιονέλ Μέσι.

Από τον Πελέ στον Ρότζερ Φέντερερ, από τον Λουίς Σουάρες στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον Νεϊμάρ και τον Ρονάλντο -το «φαινόμενο»- καα από τον Παου Γκασόλ στον Μάρκεθ, αυτές είναι μερικές από τις αντιδράσεις των πιο διάσημων:

Πελέ

«Σήμερα το ποδόσφαιρο συνέχισε να λέει την ιστορία του, όπως πάντα, με παθιασμένο τρόπο. Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως το άξιζε για την καριέρα του» έγραψε ο «βασιλιάς».

Ρονάλντο («το φαινόμενο»)

Ένας άλλος από αυτούς που δεν έχασαν την ευκαιρία να συγχαρούν την Αργεντινή ήταν ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος διεθνής, Ρονάλντο. «Φαντάζομαι το πάρτι του φίλου μου Ντιέγκο στον παράδεισο. Εδώ είμαστε εκατομμύρια από διαφορετικές εθνικότητες που ζητωκραυγάζουν για σένα. Συγχαρητήρια, Μέσι».

Νεϊμάρ

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος είναι συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, έγραψε: «Συγχαρητήρια αδερφέ Λιονέλ Μέσι».

Λουίς Σουάρες

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Λουίς Σουάρες, φίλος και πρώην συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα, έγραψε: «Συγχαρητήρια, φίλε. Είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Αφήσέ τους να λένε ό,τι θέλουν, είσαι και θα είσαι ο καλύτερος».

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν δίστασε να αντιδράσει στον θρίαμβο της Αργεντινής με ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τον Λιονέλ Μέσι: «Ο Βασιλιάς». Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής δημοσίευσε ένα σχόλιο στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενο από τρεις φωτογραφίες του Αργεντινού σταρ.

Ρότζερ Φέντερερ

«Πράγματα βγαλμένα από παραμύθια, Αργεντινή. Λιονέλ Μέσι, ξανά και ξανά, επαναπροσδιορίζεις το μεγαλείο. Είναι προνόμιο να σε βλέπω. Συγχαρητήρια, Λιονέλ. Ιδιαίτερος και ιστορικός» μοιράστηκε ο Ρότζερ Φέντερερ.

Μαρκ Μάρκεθ

Ο έξι φορές πρωταθλητής του Moto GP, Μαρκ Μάρκεθ, θέλησε επίσης να συγχαρεί τον Λιονέλ Μέσι μέσω των δικών του social media: «Το κυνήγησες και το πήρες. Στα πόδια σου, Μέσι. Σου αξίζουν τα πάντα, είδωλο».

Πάου Γκασόλ

«Ιστορικός τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ 2022. Συγχαρητήρια στην Αργεντινή για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Χαίρομαι πολύ για σένα, Λιονέλ Μέσι» έγραψε ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ, Πάου Γκασόλ, συνοδεύοντας το tweet με ένα emoticon με μια κατσίκα (GOAT), που αντιπροσωπεύει τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!