Ο Κιλιάν Εμπαπέ πέτυχε χατ-τρικ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και κατέρριψε σειρά από ρεκόρ.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αγωνίστηκε στον δεύτερο διαδοχικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου της καριέρας του, σημειώνοντας χατ-τρικ στην επιστροφή της Γαλλίας από το εις βάρος της 2-0 κόντρα στην Αργεντινή, η οποία σήκωσε τελικά το βαρύτιμο τρόπαιο με 4-2 στα πέναλτι. 

Ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Τζεφ Χαρστ και τον τελικό Αγγλία-Γερμανία το 1966, που σημείωσε χατ-τρικ σε τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ «έσπασε» επίσης το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτός από το αποψινό χατ-τρικ, σημείωσε ένα γκολ στη νίκη (4-2) επί της Κροατίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Μόσχα.

Ωστόσο, σήμερα η εκκωφαντική εμφάνιση του συνοδεύτηκε από απογοήτευση, καθώς η Γαλλία ηττήθηκε με το τελικό 4-2 στα πέναλτι (κ.α. 2-2, παρ. 3-3) από την Παγκόσμια Αργεντινή. Το πέναλτι του Εμπαπέ στο 117ο λεπτό ήταν μάταιο καθώς η Γαλλία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ψυχραιμία της στη διαδικασία.

Ο 23χρονος, ωστόσο, κέρδισε το «Χρυσό Παπούτσι» με 8 γκολ στο Κατάρ, ανεβάζοντας τον απολογισμό του στα 12 στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!