Μουντιάλ 2022: Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Αργεντινή του Μέσι επικρατώντας της Γαλλίας με 4-2 στα πέναλτι στον μεγάλο τελικό.

Το όνειρο του Λιονέλ Μέσι αλλά και όλων των Αργεντινών έγινε πράξη! Η «αλμπισελέστε» επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το Μουντιάλ του Κατάρ με νίκη επί της Γαλλίας στον τελικό με 4-2 στα πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια, 3-3 η παράταση).

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι έδειξε από την αρχή του αγώνα πως μπήκε στον τελικό με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση του τροπαίου. Πιέζοντας σε όλους τους χώρους τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του 2018 κατάφερε να αιφνιδιάσει τους «τρικολόρ» και να πάρει τα ηνία του τελικού από νωρίς.

Η συνεχής πίεση των Αργεντινών μεταφράστηκε σε γκολ στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Άνχελ Ντι Μαρία έγινε κάτοχος της μπάλας, ξεγέλασε τον Ντεμπελέ με την προσποίησή του και τον ανάγκασε να τον ανατρέψει. Ο Μαρτσίνιακ υπέδειξε το σημείο του πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι. Ο «pulga» δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ.

Οι «πετεινοί» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην «ορμή» της Αργεντινής και έδωσαν κι άλλο χώρο στην «αλμπισελέστε». Σε μία από τις φάσεις πίεσης της ομάδας του Σκαλόνι, ο ΜακΆλιστερ έτρεξε στην αντεπίθεση, τροφοδότησε τον Ντι Μαρία κι εκείνος με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-0.

Η αγωνιστική ξηρότητα και έλλειψη δημιουργικότητας ανάγκασαν τον Ντεσάμπ να φέρει στον αγωνιστικό χώρο του Μουανί και Τουράμ αντί των Ντεμπελέ και Ζιρού.

Μουντιάλ χωρίς ανατροπές δεν γίνεται

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ισορροπίες δεν άλλαξαν ιδιαίτερα. Η Γαλλία ανέβασε ελάχιστα στροφές αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία στα καρέ του Μαρτίνεζ.

Οι «πετεινοί» έψαχναν συνεχώς τρόπο να «σπάσουν» την άμυνα των Αργεντίνων και τον βρήκαν στο 79ο λεπτό όταν ο Κιλιάν Εμπαπέ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Κόλο Μουανί.

Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Κιλιάν Εμπαπέ, δευτερόλεπτα μετά το εύστοχο πέναλτι του έφερε το ματς στα ίσια με τρομερό πλασέ στην κίνηση, νίκησε τον Μαρτίνεζ και έφερε το ματς στα ίσια για να βάλει… φωτιά στον τελικό.

Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι στο σκορ και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί, η Αργεντινή πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και πήρε ξανά το προβάδισμα με γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 109′.

Ωστόσο, ο φοβερός και τρομερός Κιλιάν Εμπαπέ δεν μπορούσε παρά να βάλει ακόμα ένα γκολ και να ισοφαρίσει ξανά στο 118′.

Το τρόπαιο στα πέναλτι

Ο μεγάλος τελικός οδηγήθηκε εν τέλει στα πέναλτι. Εκεί, μοιραίοι για τους «τρικολόρ» ήταν οι Κομάν και Τσουαμενί που αστόχησαν στις εκτελέσεις τους. Ο Κομάν νικήθηκε από τον Μαρτίνεζ και ο Τσουαμενί έστειλε τη μπάλα άουτ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!