Μουντιάλ 2022: Το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε και μαζί με αυτό ανακοινώθηκαν και οι κορυφαίοι του τουρνουά.

Το Μουντιάλ 2022 ολοκληρώθηκε και η Αργεντινή ανέβηκε στην κορυφή! Το όνειρο του Μέσι, το όνειρο της Αργεντινής και το όνειρο κάθε ρομαντικού στον ποδοσφαιρικό πλανήτη έγινε πραγματικότητα.

Μετά το τέλος του τελικού ανακοινώθηκαν και οι σπουδαίοι του τουρνουά.

Κορυφαίος παίκτης ο Λιονέλ Μέσι

Το μεγάλο αστέρι της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του Μουντιάλ του Κατάρ, οδηγώντας με απόλυτη συνέπεια την ομάδα του στην κορυφή του κόσμου για 3η φορά στην Ιστορία της.

Στον τελίκό με την Γαλλία πέτυχε δύο γκολ, ενώ σκόραρε και στη διαδικασία των πέναλτι και με 7 γκολ αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του τουρνουά, τα 4 εκ των οποίων με πέναλτι (Σαουδική Αραβία, Ολλανδία, Κροατία και Γαλλία). Είχε επίσης και 3 ασίστ στα 690 λεπτά που αγωνίστηκε στα γήπεδα του Κατάρ.

Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν οδήγησε εκ του ασφαλούς την «αλμπισελέστε» στην κορυφή του κόσμου, ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος της διοργάνωσης αυτός που κατηύθυνε με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας του και δικαιολογημένα αποθεώθηκε από τους 50.000 και πλέον φίλους της Αργεντινής.

Μουντιάλ 2022: Οι κορυφαίοι Λιονέλ Μέσι© EPA

Το «Χρυσό Παπούτσι» στον Κιλιάν Εμπαπέ

Τα έκανε όλα μόνος του, αλλά στο φινάλε δεν μπόρεσε να οδηγήσει την Γαλλία για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφή του κόσμου. Ο Κιλιάν Εμπαπέ πέτυχε χατ τρικ στον τελικό με την Αργεντινή, παρ΄ όλα αυτά οι «τρικολόρ» ηττήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2.

Στα 24 του χρόνια με τα 8 τέρματα που σημείωσε στα γήπεδα του Κατάρ πήρε το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ με τα 4 γκολ που πέτυχε στους δύο τελικούς που συμμετείχε (είχε σκοράρει κι εναντίον της Κροατίας στη Ρωσία) έγινε ο μοναδικός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στους καταληκτικούς αγώνες των διοργανώσεων.

Παράλληλα, με τα 12 γκολ που πέτυχε στα Μουντιάλ του Κατάρ και της Ρωσίας έγινε ο νεαρότερος στην Ιστορία των τουρνουά που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Μουντιάλ 2022: Οι κορυφαίοι Κιλιάν Εμπαπέ © EPA

Κορυφαίος γκολκίπερ ο Εμιλιάνο Μαρτίνες

Απόλυτα δικαιολογημένα ο γκολκίπερ της Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνες, αναδείχθηκε ο κορυφαίος τερματοφύλακας στη διοργάνωση του Κατάρ. Όπως και με την Ολλανδία στη διαδικασία των πέναλτι (απόκρουσε δύο), έτσι και στον τελικό με την Γαλλία, ο πορτιέρε της Αστον Βίλα είπε «όχι» στον Κομάν συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια της «αλμπισελέστε» να φτάσει για 3η φορά στην κορυφή του κόσμου.

Μουντιάλ 2022: Οι κορυφαίοι Εμιλιάνο Μαρτίνες © EPA

Κορυφαίος νέος παίκτης του τουρνουά ο Έντσο Φερνάντες

Στα 21 του χρόνια ο Έντσο Φερνάντες της Αργεντινής αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης του τουρνουά. Πριν από 4 χρόνια το ίδιο βραβείο είχε παραλάβει ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Μουντιάλ 2022: Οι κορυφαίοι Έντσο Φερνάντες © EPA

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!