Μουντιάλ 2022: Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται έναν αγώνα μακριά από την... αιωνιότητα.

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται έναν αγώνα μακριά από την… αιωνιότητα. Στον τελικό στη Λουσάιλ (18/12-17:00), απέναντι στην Γαλλία του -συμπαίκτη του στην Παρί ΣΖ- Κιλιάν Μπαπέ, θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του μεγάλου ποδοσφαιρικού του ονείρου.

Θα το επιχειρήσει στα 35 του χρόνια στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε μετά τον ημιτελικό με τους Κροάτες.

Πέρασαν 4,568 ημέρες από την 16η Ιουνίου 2006-πρώτη συμεμτοχή σε Μουντιάλ- έως σήμερα (8 Δεκεμβρίου 2022). Από τη Σερβία στη Γαλλία, από τον Πέκερμαν στο Σκαλόνι, από το Γκελσερκίρχεν στη Ντόχα, από τον αρχηγό του Σορίν και τον Ρικέλμε με τη φανέλα με το «10», στο Κατάρ με την Αργεντινή και ως αρχηγός και με το «10».

Αυτή είναι η διαδρομή του αρχηγού της Αργεντινής σε αριθμούς:

499 εκατομμύρια: Ακόλουθοι στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Instagram, πάνω από 10 φορές του πληθυσμού της Αργεντινής.
120 εκατομμύρια δολάρια: Τα εκτιμώμενα έσοδα του Μέσι για τη σεζόν 2022-23 προ φόρων και αμοιβών μάνατζερ, σύμφωνα με το Forbes.
53.1 εκατομμύρια δολάρια: η εκτιμώμενη μεταγραφική αξία του Λιονέλ Μέσι, σύμφωνα με το transfermarkt. Στα 26.6 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το CIES.
2.194: Λεπτά παιχνιδιού στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μόνο ο Πάολο Μαλντίνι της Ιταλίας έχει παίξει περισσότερα (2.217)
853: Αγώνες συλλόγων με την Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν
701: Γκολ συλλόγων με Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν
171: Διεθνείς συμμετοχές
96: Διεθνή γκολ
37: Κερδισμένα τρόπαια συλλόγων
35: Ηλικία
25: Αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο (κοινό ρεκόρ με τον Λόταν Ματέους)
18: Εμφανίσεις ως αρχηγός στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που αποτελεί ρεκόρ
16: Νίκες σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου
16 χρόνια: Η διαφορά μεταξύ των πρώτων και των τελευταίων γκολ του στο Παγκόσμιο Κύπελλο
10: Βραβεία πολυτιμότερου παίκτη (πρώτο που δόθηκε το 2002)
11: Γκολ σε Μουντιάλ (ρεκόρ Αργεντινής)
7: «Χρυσές Μπάλες»
6: Παίκτες που έχουν παίξει σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα: Μέσι, Ματέους, Αντόνιο Καρμπαχάλ, Ράφα Μάρκες, Αντρές Γκουαρντάδο και Κριστιάνο Ρονάλντο
6: Ασίστ στη νοκ άουτ φάση των Παγκοσμίων Κυπέλλων
5: Παγκόσμια Κύπελλα έπαιξε που και έδωσε ασίστ
2: Τελικοί Παγκοσμίου Κυπέλλου
1: Τρόπαιο Κόπα Αμέρικα
0: Μετάλλια νικητών σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!