Ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να δώσει το «ματς της ζωής του». Αλλά αυτή έχει ήδη διαμορφωθεί και δεν αλλάζει καλώς ή κακώς.

Λίγο πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μία από εκείνες τις διαφημίσεις που ξεχώρισαν ήταν αυτή με τον Λιονέλ Μέσι και τους… εαυτούς του. Κάπως σαν το Marvel Universe. Η Adidas έδωσε… ρέστα σε ειδικά εφέ και κατάφερε να δημιουργήσει κάτι που έμοιαζε πέρα ως πέρα για αληθινό.

Μία διαφήμιση που πριν μερικά χρόνια, όταν ο Αργεντινός ξεκινούσε να μαγεύει, λίγοι θα την περίμεναν. Ωστόσο, αυτό που μου έκανε εντύπωση κατά τη διάρκειά της ακουγόταν το κομμάτι των «Opus» με τίτλο «Life is life». Τυχαία επιλογή; Ή… κρυφό μήνυμα τόσο προς τον Λατίνο στράικερ και τη δοκιμασία που είχε να περάσει;

Εξηγούμαστε… Το εν λόγω κομμάτι ήταν αυτό πίσω από το θρυλικό «ζέσταμα» που έκανε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα λίγο πριν ένα ματς της Νάπολι. Όλοι οι άλλοι παίκτες άκουγαν τον προπονητή τους και το τεχνικό επιτελείο με τον «Ντιεγκίτο» να κάνει κολπάκια με την μπάλα και με λυμένα κορδόνια.

Βλέπετε που το πάω ε; Αλλά μάλλον πάει από… μόνο του! Ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να δείξει και πάλι σε όλους ότι είναι ο πραγματικός ηγέτης της Αργεντινής. Ακόμα και στα 35 του. Ακόμη και τώρα που δεν έχει την ίδια ταχύτητα, όπως κάποτε. Παρόλα αυτά είναι αποδοτικός όσο ποτέ και κάνει τη διαφορά εντός αγωνιστικού χώρου. Λίγο πριν το ματς της… ζωής του στον τελικό του Mundial με τη Γαλλία ο Μέσι είναι πριν το μεγαλύτερο κατόρθωμά του. Ωστόσο, είτε τα καταφέρει, είτε όχι η ζωή θα συνεχίσει να τρέχει.

Ο σούπερ σταρ της Αργεντινής θεωρείται ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Για όλα αυτά που έχει καταφέρει στην ποδοσφαιρική του ζωή. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα με τους «τρικολόρ». Απλά αν έρθει θα είναι το κερασάκι πάνω σε μία πολύ ωραία τούρτα! But again… life is life! And Messi is… Messi.