Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν άκρως αποτελεσματικός, υπέταξε τον Κάσπερ Ρουντ και προκρίθηκε στον τελικό του Mubadala World Tennis Championship.

Εξαιρετικός για δεύτερη σερί μέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, υπέταξε σε μόλις 67 λεπτά τον 24χρονο Νορβηγό (Νο.3) με 6-2, 6-2 και θα διεκδικήσει τον τίτλο στα Εμιράτα για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ο αντίπαλός του θα προκύψει από το ματς ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ και τον Αντρέι Ρούμπλεφ (17.00).

Τελειώνοντας τον αγώνα με 11 άσους, έχοντας 4/11 breaκ και σχεδόν τριπλάσιους πόντους (60-36), δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Νορβηγό.

Ο 24χρονος τενίστας θα προσπαθήσει αύριο (13.00) να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά, αφού το 2019 είχε χάσει στον τελικό από τον Ράφα Ναδάλ. Είναι βέβαιο ότι αν φτάσει ως το τέλος, θα πάρει και ώθηση εν όψει Αυστραλίας!

Στον αγώνα για την πέμπτη θέση, ο Καμ Νόρι νίκησε με 6-3, 7-5 τον Μπόρνα Τσόριτς.

Την πρόκρισή του στον τελικό του τουρνουά Mubadala World Tennis Championship που διεξάγεται στο Αμπου Ντάμπι, εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε στον ημιτελικό με 2-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ (Νο3), κατακτώντας και τα δύο σετ με 6-2, σε έναν αγώνα που διήρκεσε 65 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς, νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει στον καταληκτικό αγώνα του τουρνουά επίδειξης το νικητή του ζευγαριού, Κάρλος Αλκάραθ (Νο1) – Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο8), που αρχίζει στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου.

Πολυνίκης της διοργάνωσης είναι ο Ράφα Ναδάλ με πέντε κατακτήσεις, με τον Τσιτσιπά να έχει ηττηθεί από τον Ισπανό τη μία και μοναδική προηγούμενη φορά που έφτασε στον τελικό. Η δεύτερη απόπειρα του 24χρονου Έλληνα τενίστα θα γίνει αύριο (18/12) στις 15:00.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!