Η Αργεντινή και η Κροατία αναμετρούνται στον πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ με στόχο την παρουσία τους στον τελικό της Κυριακής.

Αργεντινή και Κροατία διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε για μία θέση στον τελικό του Μουντιάλ. Η παρέα του Μέσι θέλει να βρεθεί ξανά στο μεγαλύτερο ραντεβού των εθνικών ομάδων μετά το 2014 και να χαρίσει στον «pulga» το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του. Από την άλλη, η Κροατία θέλει να κάνει το back to back παρουσιών σε τελικούς και αυτή τη φορά να… τελειώσει τη δουλειά.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές στο παρελθόν και έχουν να επιδείξουν από δύο νίκες (μία ισοπαλία). Σε επίπεδο Μουντιάλ έχουν συγκρουστεί δύο φορές, αμφότερες στη φάση των ομίλων. Το 1998 είχε κερδίσει η Αργεντινή 1-0 και το 2018 η Κροατία 3-0.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ντανιέλε Ορσάτο. Ο 47χρονος Ιταλός, ο οποίος είναι υποψήφιος και για τον τελικό της διοργάνωσης διηύθυνε και το εναρκτήριο παιχνίδι μεταξύ Κατάρ και Εκουαδόρ, αλλά και το Αργεντινή-Μεξικό της 2ης αγωνιστικής των ομίλων.

Πώς έφτασαν οι δύο ομάδες στον ημιτελικό του Μουντιάλ

Φάση των ομίλων

1η αγωνιστική

Αργεντινή – Σαουδική Αραβία 1-2 (3ος όμιλος)
Μαρόκο-Κροατία 0-0 (6ος όμιλος)

2η αγωνινιστική

Αργεντινή-Μεξικό 2-0 (3ος όμιλος)
Κροατία-Καναδάς 4-1 (6ος όμιλος)

3η αγωνιστική

Πολωνία-Αργεντινή 0-2 (3ος όμιλος)
Κροατία-Βέλγιο 0-0 (6ος όμιλος)

Φάση των «16»

Αργεντινή-Αυστραλία 2-1
Ιαπωνία-Κροατία 1-3 πέν. (1-1 κ.α., παρ.)

Προημιτελικά

Κροατία-Βραζιλία 4-2 πέν. (0-0 κ.α., 1-1 παρ.)
Ολλανδία-Αργεντινή 3-4 πέν. (2-2 κ.α., παρ.)

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των υπόλοιπων αγώνων του Μουντιάλ

Ημιτελικά
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου
21:00 Κροατία-Αργεντινή, Στάδιο Lusail – ΑΝΤ1

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
21:00 Μαρόκο-Γαλλία, Στάδιο Al-Bayt – ΑΝΤ1

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
17:00 Τρίτη θέση – Διεθνές Στάδιο Khalifa – ΑΝΤ1

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
17:00 Τελικός – Στάδιο Lusail – ΑΝΤ1.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!