Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν εξήγησε τους λόγους που η Βραζιλία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αποκλειμός της Βραζιλίας από την Κροατία -στον προημιτελικό του Μουντιάλ 2022- στα πέναλτι (4-2) προκάλεσε αίσθηση, σχόλια και συζητήσεις, αφού τα φαβορί του τουρνουά γύρισαν… σπίτι τους. Σύμφωνα με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν, η «Σελεσάο» έχασε επειδή οι καλύτεροι σουτέρ δεν εκτέλεσαν πρώτοι στη διαδικασία. Μάλιστα ο Νεϊμάρ, ο οποίος ήταν πέμπτος στη σειρά στη διαδικασία των πέναλτι, δεν είχε καν την ευκαιρία να εκτελέσει το δικό του πέναλτι.

«Είχαμε φρικάρει, ήταν πραγματικό δράμα. Προσπαθήσαμε να συζητήσουμε τη διαφορά μεταξύ του δράματος από τον αγώνα της Βραζιλίας σε σύγκριση με τον αγώνα Αργεντινή-Ολλανδία και καταλήξαμε σε μερικές ιδέες», είπε ο Κλίνσμαν σε μια ενημέρωση της Ομάδας Τεχνικής Μελέτης της FIFA. «Μετά την ισοφάριση στο 117ο λεπτό, η Βραζιλία δεν είχε χρόνο να αλλάξει ταχύτητα. Από την απογοήτευση που δέχθηκε ένα γκολ της τελευταίας στιγμής μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι, δεν υπήρχε χρόνος να προσεγγίσει θετικά τη διαδικασία. Η Βραζιλία θα έπρεπε ίσως να βάλει πρώτα τον καλύτερο σουτέρ, να δώσει τον τόνο».

Η Αργεντινή, ωστόσο, συνήλθε από το σοκ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του αγώνα με την Ολλανδία, πριν επικρατήσει με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο πρώτος που εκτέλεσε πέναλτι για την Αργεντινή και σκόραρε, πιέζοντας αμέσως τους Ολλανδούς, καθώς ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε τα δύο πρώτα πέναλτι από τους Φαν Ντάικ και Μπερχάους.

«Η Αργεντινή είχε επιπλέον χρόνο για να παίξει, ακόμη και με το σοκ από την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων», πρόσθεσε ο Κλίνσμαν. «Είχαν 30 λεπτά ακόμα να παίξουν. Στο τέλος του παιχνιδιού, ήταν πολύ πιο ξεκάθαροι στη διαδικασία των πέναλτι».

Ο Κλίνσμαν επαίνεσε επίσης την απόδοση της Αγγλίας στον προημιτελικό απέναντι στην πρωταθλήτρια Γαλλία, λέγοντας ότι η θετική προσέγγιση από την πλευρά του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα τους οδηγήσει μακριά με τα νεαρά ταλέντα που υπάρχουν. «Συνολικά ήταν πολύ θετικό από την Αγγλία. Γαλλία εναντίον Αγγλίας θα έπρεπε να ήταν ημιτελικός ή τελικός. Δυστυχώς, ένας από αυτούς έπρεπε να πάει σπίτι του», είπε ο Κλίνσμαν. «Είναι ακόμα μια ομάδα σε ανάπτυξη, αυτή είναι μια ομάδα που μπορεί να γίνει καλύτερη με τα χρόνια. Έχουν πολλά ταλέντα, γίνονται καλύτεροι και πιο έμπειροι μετά από τρία θετικά τουρνουά. Θα έρθουν περισσότερα από αυτήν την ομάδα της Αγγλίας».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!