Ο Νεϊμάρ ισοφάρισε το ρεκόρ του Θρυλικού Πελέ και λίγες ώρες αργότερα ο μύθος της Σελεσάο έσπευσε να τον συγχαρεί.

Με το γκολ του απέναντι στην Κροατία, ο Νεϊμάρ έφτασε τα 77 γκολ σε επίπεδο εθνικών και ισοφάρισε τον σπουδαίο Πελέ στην πρώτη θέση των all time σκόρερς της Βραζιλίας!

Λίγο μετά, ο θρύλος της Σελεσάο φρόντισε να στείλει τα συγχαρητήρια του στον Νεϊμάρ.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο σπουδαίος Πελέ:

«Σε είδα να μεγαλώνεις, σε υποστήριζα κάθε μέρα και τώρα μπορώ να σε συγχαρώ που ισοφάρισε το ρεκόρ γκολ μου με την εθνική Βραζιλίας. Και οι δυο μας ξέρουμε ότι είναι πολλά περισσότερα από ένας αριθμός. Το μεγαλύτερο καθήκον μας ως αθλητές είναι να εμπνέουμε, τους συναδέλφους μας, τις επόμενες γενιές και όποιον αγαπά το άθλημά μας.

Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν είναι η πιο χαρούμενη για μας, αλλά θα είσαι για πάντα μια πηγή έμπνευσης. Έμαθα πως όσο περνά ο χρόνος, η κληρονομιά μας μεγαλώνει. Το ρεκόρ μου έγινε πριν περίπου 50 χρόνια και κανένας δεν είχε μπορέσει να το πλησιάσει μέχρι τώρα. Τα κατάφερες εσύ, αγόρι μου. Αυτό δείχνει το μεγαλείο του επιτεύγματός σου.

Ωστόσο ξέρεις, όπως κι εγώ, πως κανένας αριθμός δεν είναι σπουδαιότερος από το να εκπροσωπείς τη χώρα σου. Είμαι 82 ετών και μετά από τόσα χρόνια ελπίζω να σε ενέπνευσα με κάποιον τρόπο να φτάσεις τόσο μακριά. Περισσότερο από αυτό, ελπίζω το επίτευγμά σου να εμπνεύσει πολύ κόσμο να κυνηγήσει αυτό που μοιάζει αδύνατο.

Η κληρονομιά του Νεϊμάρ απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί. Συνέχισε να μας εμπνέεις. Θα συνεχίσω να πανηγυρίζω με σφιγμένες γροθιές κάθε σου γκολ, όπως έχω κάνει σε κάθε σου αγώνα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelé (@pele)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!