Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, μίλησε για τον Γκαμπριέλ Ζεσούς και το πώς θα κινηθεί η Άρσεναλ για την αντικατάστασή του.

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα που να μπορεί να προσδιορίσει κανείς το πότε ο επιθετικός των «κανονιέρηδων», Γκαμπριέλ Ζεσούς, θ΄ αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του στο γόνατο. Τόνισε ότι ο σύλλογος θα εξετάσει τις επιλογές του ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του επόμενου μήνα.

Ο Ζεσούς αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο στην ήττα της Βραζιλίας με 1-0 από το Καμερούν στον τελευταίο αγώνα των ομίλων του Μουντιάλ 2022. Στη συνέχεια αποκλείστηκε από το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Ο 25χρονος επιθετικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί γόνατο. Τα δημοσιεύματα, δε, αναφέρουν ότι μπορεί να μείνει εκτός δράσης μέχρι και τρεις μήνες.

Είχε πετύχει 5 γκολ σε 20 αγώνες για την πρωτοπόρο της Premier League, Άρσεναλ, σε όλες τις διοργανώσεις της τρέχουσας περιόδου, μετά τη μεταγραφή του από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Όταν ρωτήθηκε ο Αρτέτα, εάν ο τραυματισμός αυτός θα επηρεάσει τα σχέδια της Άρσεναλ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Ισπανός τεχνικός είπε ότι η απουσία του Βραζιλιάνου θα είναι ιδιαίτερα αισθητή καθώς προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα.

«Τι μπορούμε να κάνουμε μετά, όταν ξέρουμε ελάχιστα για το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του. Θα εξετάσουμε τις επιλογές πρώτα. Μετά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη σωστή απόφαση», ανέφερε ο Αρτέτα μετά τη φιλική νίκη με 3-0 επί της Λιόν στο Ντουμπάι.

«Προφανώς, ξέρουμε ότι χρειαζόταν κάποια επέμβαση στο γόνατο. Θα πρέπει να περιμένουμε μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα και να δούμε πού θα μας οδηγήσει αυτό».

Η Άρσεναλ, η οποία έχει προβάδισμα πέντε βαθμών έναντι της Σίτι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά από 14 αγώνες, επιστρέφει στη δράση στις 26 Δεκεμβρίου, όταν υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ στο πλαίσιο του πρωταθλήματος.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!