Ο Ολιβιέ Ζιρού μίλησε για την τεράστια πορεία του στην Εθνική Γαλλίας και το ακόμα μεγαλύτερο ρεκόρ που κατέρριψε.

Χρειάστηκε να περιμένει ως την ηλικία των 24 ετών για να παίξει στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, χρίστηκε διεθνής ένα χρόνο αργότερα και σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα των «τρικολόρ» στα 26 του. Λίγες ημέρες αφότου ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας με 52 τέρματα, ο Ολιβιέ Ζιρού δικαιούται όσο λίγοι να μιλά για την αξία της υπομονής και της επιμονής…

«Αυτό το ρεκόρ μου θυμίζει τα χρόνια που πέρασαν. Έντεκα χρόνια με τη Γαλλία, με πολλές καλές αναμνήσεις και κάποιες όχι τόσο καλές. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να δώσω το καλό παράδειγμα στους νεαρούς παίκτες, να τους δείξω ότι, ακόμη κι αν δεν ο δρόμος τους δεν είναι ίσιος, μπορούν να τα καταφέρουν» δήλωσε ο 36χρονος φορ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, όπου απάντησε σε ερωτήσεις μιλώντας απευθείας σε τρεις γλώσσεις (γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά).

«Δεν έπαιζα στο υψηλότερο επίπεδο στα 20 μου. Οπότε, αν μπορώ να αποτελέσω παράδειγμα ότι όλα είναι δυνατά, θα είναι σπουδαίο. Δείχνει ότι δεν μπορείς να έχεις τα πάντα αμέσως, όπως θέλουν οι νέοι. Η ανθεκτικότητα και η υπομονή είναι το κλειδί» πρόσθεσε ο Ολιβιέ Ζιρού.

Ο Ζιρού είχε «κοπεί» από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ μετά το περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επανήλθε ως αλλαγή του Καρίμ Μπενζεμά και τελικά βρέθηκε εκ νέου βασικός (όπως και στο Μουντιάλ του 2018), μετά τον τραυματισμό του νικητή της «Χρυσής Μπάλας».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!