Ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αλλά και για το διάστημα της προεδρίας του.

Ο άλλοτε διοικητικός ηγέτης της EuroLeague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό ραδιόφωνο esRadio και μίλησε για EuroLeague, FIBA, τα εθνικά πρωταθλήματα και τις κόντρες του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου:

Για το διάστημα που ήταν πρόεδρος:

«Η EuroLeague μια εξελικτική διαδικασία που βρίσκεται ακόμη σε διαμόρφωση και όπως είναι φυσιολογικό, οι αλλαγές δεν είναι αποδεκτές από όλους. Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τη διαδικασία ώστε όλα τα κλαμπ, οι 18-20 ομάδες που θα παίζουν στην EuroLeague να είναι παράλληλα ιδιοκτήτες της διοργάνωσης με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Δεν πρόλαβα να ενσωματώσω τα πρότζεκτ που θα αλλάξουν το μπάσκετ στην Ευρώπη, εν προκειμένω το Παρίσι και το Λονδίνο.

Πληγώθηκα με την αποχώρησή μου. Το συναίσθημα αυτό δεν οφείλεται στο ότι χρειάζομαι την αναγνώριση ή ήθελα να μείνω για πάντα στη θέση του προέδρου. Πίστευα πως είχα μπροστά μου ένα έργο να ολοκληρώσω, ήθελα ακόμη κάποια χρόνια για να το πετύχω και δεν θα είμαι εκεί όταν αυτό γίνει. Προτιμώ να σταθώ στα 22 συναρπαστικά χρόνια που προηγήθηκαν.

Είναι καλό να έχουμε μια διοργάνωση με υψηλές απαιτήσεις. Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει μια φωνή από την EuroLeague που να εξηγεί τον λόγο της αλλαγής και κυρίως να προσδιορίσει προς ποια κατεύθυνση βαδίζουν αυτές οι αλλαγές. Μπορώ να πω ότι το μπάσκετ βγήκε καλύτερο από την πανδημία σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Βελτιώσαμε τα νούμερα που είχαμε προ Covid, με τον υψηλότερο προϋπολογισμό στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ». 

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:

«Η σχέση που είχαμε πάντα ήταν πολύ εγκάρδια. Αυτό ήταν κυρίως με τον πατέρα του. Αυτό που κάνει, με τα ξεσπάσματά του είναι κάτι που… απαιτεί η κατάσταση λόγω της πίεσης των οπαδών στην Ελλάδα. Είχα περισσότερους από χίλιους λόγους να πάω στα δικαστήρια εναντίον του Γιαννακόπουλου, αλλά δεν το έκανα ποτέ. Σε προσωπικό επίπεδο, πάντα καταλάβαινα αυτό που έκανε όταν έχανε ένα παιχνίδι και έπρεπε να πει ότι ο Τζόρντι επηρεάζει τους διαιτητές».

Για τη σχέση της Euroleague με τα Εθνικά πρωταθλήματα:

«Το καλό της Euroleague πρέπει να συνδέεται με το καλό των διοργανώσεων κάθε χώρας. Η ανάπτυξη της μιας πλευράς δεν προχώρησε ποτέ εις βάρος της άλλης. Δείτε για παράδειγμα την Ισπανία. Η ACB βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο ταυτόχρονα με την EuroLeague. Στα 22 χρόνια που προηγήθηκαν δεν υπήρξε ποτέ σκέψη η Euroleague να παίζεται Σαββατοκύριακα (σ.σ. εις βάρος των εθνικών πρωταθλημάτων)! Είναι μια φήμη που υπήρχε στο τραπέζι για χρόνια. Δεν μπορώ να διαψεύδω ό,τι πληροφορία ή φήμη κυκλοφορεί γιατί θα είχα τρελαθεί»!

Για την κόντρα με τη FIBA:

«Η συνηθισμένη στάση των Ομοσπονδιών είναι απειλές και κυρώσεις. Τα ‘”παράθυρα’” είναι μια ανοησία και έλλειψη σεβασμού προς τους φιλάθλους. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, η Euroleague πρότεινε ως και τέσσερα διαφορετικά καλεντάρια που θα επέτρεπαν στις ομάδες να έχουν πάντα όλους τους παίκτες του. Δυστυχώς δεν είχα καμία απάντηση από τη FIBA».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!