Τρομακτική χαρακτήρισε την Βραζιλία μεταξύ άλλων ο προπονητής της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς, λίγο πριν το μεταξύ τους ματς.

Ο προπονητής της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς, περιέγραψε τη Βραζιλία -αντίπαλο της ομάδας του στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου- ως «τρομακτική», αλλά υποστήριξε ότι η ομάδα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ανταποκριθεί στην τεράστια πρόκληση που αντιμετωπίζει.

Η Κροατία χθες νίκησε την Ιαπωνία στα πέναλτι, πριν η πέντε φορές πρωταθλήτρια Βραζιλία στείλει μήνυμα στους αντιπάλους τους, με μια εκθαμβωτική νίκη 4-1 επί της Νότιας Κορέας.

Ο Ντάλιτς, ο οποίος οδήγησε την Κροατία στον τελικό του 2018, είχε πει μετά την πρόκριση απέναντι στην Ιαπωνία, ότι θα προτιμούσε να συναντήσει τη Νότια Κορέα παρά τη Βραζιλία για μια θέση στα ημιτελικά.

«Η Βραζιλία είναι το φαβορί, ας το παραδεχτούμε», είπε ο Ντάλιτς μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους. «Η Βραζιλία είναι η πιο ισχυρή και η καλύτερη εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό έχω δει μέχρι τώρα, όταν ρίξετε μια ματιά στην επιλογή των παικτών τους, την ποιότητα, τις ικανότητες και την αξία τους, τότε είναι πραγματικά τρομακτικό. Πιστεύω ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο έργο απέναντι στην ομάδα που παίζει υπέροχο ποδόσφαιρο με τόσους πολλούς καλούς, ποιοτικούς και γρήγορους παίκτες», πρόσθεσε.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, η Κροατία βρέθηκε πίσω στο σκορ τρεις φορές και προκρίθηκε μετά από παράταση στους γύρους νοκ άουτ, πριν χάσει από τη Γαλλία στον τελικό. Απέκλεισε τη Δανία και τη Ρωσία στα πέναλτι και την Αγγλία στην παράταση καθ’ οδόν προς τον τελικό (ήττήθηκε 4-2 από την Γαλλία).

«Η Βραζιλία έχει αυτοπεποίθηση, μια υπέροχη ατμόσφαιρα στην ομάδα, η οποία είναι ορατή, καθώς και κορυφαίους παίκτες. Ωστόσο, δεν θα υποχωρήσουμε. Νομίζω ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», είπε ο Ντάλιτς. «Πρέπει να μπούμε στον αγώνα με πολλή πίστη, αυτοπεποίθηση και ψάχνοντας τις ευκαιρίες μας, να απολαύσουμε την ευκαιρία να παίξουμε με τη Βραζιλία, αυτό είναι. Είναι μεγάλη ομάδα, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τους προκαλέσουμε, πρέπει να είμαστε έξυπνοι. Το ματς δεν είναι 50-50, αλλά δεν είμαστε και αουτσάιντερ».