Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, την πορεία της Πορτογαλίας και την επόμενη αντίπαλο των Ιβήρων.

Οι εικασίες σχετικά με το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο και το ξέσπασμά του μετά την αντικατάστασή του στο παιχνίδι με τη Νότια Κορέα, ήταν σήμερα στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου της Πορτογαλίας, ενόψει του αυριανού (6/12) αγώνα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ελβετία.

Ο Ρονάλντο, ο οποίος έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με κοινή συναίνεση τον περασμένο μήνα μετά από μια αμφιλεγόμενη συνέντευξη, συνδέθηκε με πιθανή μετακόμιση στη Σαουδική Αραβία, αλλά ο προπονητής της Πορτογαλίας Φερνάντο Σάντος είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα γι’ αυτό.

«Δεν έχω μιλήσει μαζί του για αυτό», είπε ο Σάντος σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με τους Ελβετούς. 

«Δεν ξέρω για αυτό. Είναι δική του απόφαση. Δεν το ήξερα καν και το άκουσα όταν έφτασα εδώ. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν ξέρω τίποτα για αυτό το άλλο θέμα», είπε ο προπονητής.

Σάντος κατά Κριστιάνο για τη Νότια Κορέα

Ο Σάντος έπρεπε να συνεχίσει να απαντά σε ερωτήσεις για τον παίκτη του, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένου του ξεσπάσματός του μετά την αλλαγή του στον τελευταίο αγώνα του ομίλου με τη Νότια Κορέα με τον Ρονάλντο να λέει ότι δεν απευθύνθηκε στον προπονητή του, αλλά προκλήθηκε από σχόλιο ενός αντιπάλου.

«Ναι, δεν μου άρεσε, καθόλου. Πραγματικά δεν μου άρεσε και από εκείνη τη στιγμή το θέμα έχει τελειώσει», πρόσθεσε ο Σάντος.

Ο προπονητής αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει, σχετικά με το εάν ο Ρονάλντο θα είναι στην ενδεκάδα απέναντι στους Ελβετούς ή θα καθίσει στον πάγκο.

«Δεν διαβάζω αυτού του είδους τις πληροφορίες. Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου. Εστιάζουμε στην προπόνηση και δεν δίνουμε σημασία σε καμία δημοσκόπηση», είπε ο Σάντος. 

«Αυτό που έκανα πάντα είναι να επικεντρώνομαι στον άμεσο αγώνα. Δεν ανησυχώ αν οι πληροφορίες είναι σωστές ή λάθος», συμπλήρωσε ο Φερνάντο Σάντος.

Για εκείνον αυτό που είναι σημαντικό είναι η Πορτογαλία να φτάσει στα προημιτελικά για πρώτη φορά από το 2006.

«Υπήρξε μια μεγάλη παύση… αυτό που έχει σημασία είναι αυτός ο αγώνας. Η Πορτογαλία έχει πάντα την υποχρέωση να κερδίζει», είπε ο Σάντος, ο οποίος είναι στον πάγκο της από το 2014.

«Για εμάς είναι καλό να νιώθουμε αυτή την πίεση. Το θέλουμε και θέλουμε πραγματικά να κερδίσουμε. Μετά από κάθε παιχνίδι, αν κερδίζεις το παιχνίδι είσαι πιο κοντά στο να είσαι φαβορί», πρόσθεσε.