Ο προπονητής της Αυστραλίας, Άρνολντ, μίλησε για την ήττα-αποκλεισμό των «καγκουρό» από το Μουντιάλ.

Στις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του στάθηκε ο προπονητής της εθνικής Αυστραλίας, Γκρέιαμ Άρνολντ, μετά τον αγώνα με την Αργεντινή για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι “Socceroos” έδωσαν μάχη για να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά ηττήθηκαν 2-1 από τους δις πρωταθλητές κόσμου. Ο Άρνολντ στάθηκε αρχικά στην ευκαιρία του Μπέχιτς στο 81΄, όταν ο Αυστραλός αμυντικός έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια, ωστόσο ο Λισάντρο Μαρτίνες έβαλε την τελευταία στιγμή το πόδι του και ανέκοψε το σουτ του άσου της Νταντί Γιουνάιτεντ.

«Εάν ο Μπέχιτς είχε βάλει αυτό το γκολ, θα ήταν σαν έναν Λιονέλ Μέσι με κίτρινη φανέλα, επειδή ήταν μια σπουδαία ενέργεια», είπε ο Άρνολντ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, δεν “τελειώσαμε” τη φάση».

Άρνολντ: «Είναι παιδί ο Κουόλ, θα μάθει και θα προχωρήσει»

Επίσης, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο 18χρονος Γκαράνγκ Κουόλ, ο οποίος είχε μπει αλλαγή, βρήκε την μπάλα στα πόδια του μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αργεντινός τερματοφύλακας, Εμιλιάνο Μαρτίνες, έκανε σπουδαία επέμβαση κι εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.

«Ο Γκαράνγκ είχε μια σπουδαία ευκαιρία στο τέλος. Αλλά είναι ένα παιδί. Θα μάθει από αυτό και θα προχωρήσει μπροστά» τόνισε ο Άρνολντ.

Ο 59χρονος τεχνικός υπογράμμισε πως ο τρόπος με τον οποίο οι νεώτεροι παίκτες της αποστολής συνεργάστηκαν με τους πιο έμπειρους συμπαίκτες τους τού δίνει ελπίδα ότι η Αυστραλία θα προκριθεί στο επόμενο Μουντιάλ.

Επίσης, ο Άρνολντ είχε λίγα λόγια παρηγοριάς για τον τερματοφύλακα και αρχηγό της εθνικής Αυστραλίας, Ματ Ράιαν. Ο τελευταίος έχασε την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα ο Χουλιάν Άλβαρες να «γράψει» το 2-0 υπέρ της Αργεντινής στο 57ο λεπτό:

«Είναι φανταστικός αρχηγός. Φανταστικό παιδί. Φανταστικός παίκτης. Όλοι κάνουν λάθη. Πρέπει να μάθεις απ’ αυτό. Να το ξεπεράσεις και να προχωρήσεις μπροστά. Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει».

Αναφερόμενος, τέλος, στο μέλλον του, ο Άρνολντ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει μετά το Μουντιάλ, δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει «ένα διάλειμμα και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!