Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ μίλησε ενόψει της αναμέτρησης της Γαλλίας με την Πολωνία και χαρακτήρισε «θανατηφόρο όπλο» τον Λεβαντόφσκι!

Οι περισσότερες συζητήσεις των Γάλλων πριν από τη σύγκρουση με την Πολωνία στην φάση των «16» του Μουντιάλ εστιάζονται στον τρόπο με τον οποίο οι πρωταθλητές κόσμου θ΄ αντιμετωπίσουν τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ντιντιέ Ντεσάμπ

Ωστόσο, οι «τρικολόρ» γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Πολωνοί έχουν πολλές επιπλέον δυνατότητες πέρα από τον κορυφαίο επιθετικό τους.

Ο Λεβαντόφσκι είναι πράγματι ένα «θανατηφόρο όπλο» στη «γραμμή κρούσης», αλλά η Πολωνία είναι μια πολύ συμπαγής ομάδα με άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην άλλη άκρη του γηπέδου, τον τερματοφύλακα Βόισιεχ Στσέζνι, ο οποίος μετρά ήδη δύο αποκρούσεις πέναλτι.

Στη διάρκεια της καριέρας του, ο 28χρονος γκολκίπερ έχει πει «όχι» στα 26 από τα 87 πέναλτι που εκτέλεσαν αντίπαλοι και μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά ότι η Γαλλία δεν θέλει με τίποτα να οδηγηθεί το ματς στη «ρώσικη ρουλέτα», το απόγευμα της Κυριακής (4/12, 17:00) στο στάδιο «Αλ Τουμάμα» της Ντόχα.

«Έπρεπε ν΄ αμυνθούν πολύ στη φάση των ομίλων και το έκαναν πολύ καλά. Στην πραγματικότητα λατρεύουν να παίζουν έτσι, αλλά δεν είναι απλώς μια αμυντική ομάδα, απλά κοιτάξτε ποιους έχουν μπροστά», είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου (3/12) ο τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

«Αλλά υπάρχουν κι άλλα. Έχουν μια “ραχοκοκαλιά” παικτών με μεγάλη διεθνή εμπειρία, τους Καμίλ Γκλικ, Πιοτρ Ζιελίνσκι, Γκρέγκορζ Κριχόβιακ και μερικούς νεαρούς που έδειξαν ότι μπορούν ν΄ ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Τους αξίζει εδώ που έχουν φτάσει», πρόσθεσε ο Ντεσάμπ.

Η Πολωνία έχει μόλις 5 εύστοχα σουτ σε 3 ματς, αλλά τα 3 από αυτά προήλθαν από τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος χρειάζεται μόνο μισή ευκαιρία για να βρει τα δίχτυα.

Το ιδανικό σενάριο για τη Γαλλία θα είναι να συγκρατήσει τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα και να αποφύγει να τελειώσει το ματς στα πέναλτι, που σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον γκολκίπερ της, Ουγκό Λιορίς.

Ο έμπειρος κίπερ, ο οποίος πρόκειται να ισοφαρίσει το ρεκόρ των διεθνών συμμετοχών που κατέχει ο Λιλιάν Τιράμ με 142, έχει σταματήσει μόνο 16 από τα 108 πέναλτι που βρέθηκε αντιμέτωπος στην καριέρα του.

Αδυναμία, που κόστισε ακριβά στη Γαλλία στο περασμένο Euro, όταν αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι στην φάση των «16» από την Ελβετία.

«Έχουμε μιλήσει για τα πέναλτι με τους αναλυτές της ομάδας, αλλά υπάρχει ένας ψυχολογικός παράγοντας που παίζει ρόλο, καθώς και πώς εκτελούνται αυτά», παραδέχθηκε ο “κάπτεν” της Εθνικής, Ουγκό Λιορίς.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Γαλλία έχει ό,τι χρειάζεται για να μην επιτρέψει στην Πολωνία να βρει ρυθμό, εάν παραμείνει συγκεντρωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια.

«Μερικοί τερματοφύλακες είναι καλύτεροι στα πέναλτι, αλλά αν είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος, έχουμε τα όπλα για να κερδίσουμε τον αγώνα πριν φτάσουμε εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να έχουμε αυτό το ένστικτο του δολοφόνου», σημείωσε ο γκολκίπερ της Τότεναμ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!